Lovačka tema

Окле кунића код нас нисмо Аустралија? 🤣
Није ни у Аустралији било него их будале населиле због лова па сјебали све кад су се накотили на милионе. Да их повремено не покосе болести преплавили би континент. А пољопривредници муку муче и са аутохтоним врстама. Тамане милионе папагаја који им поједоше усеве. Гледам неки дан ти папагаји се код нас продају по 100-200€.

Колега ти је краљ, ја им је не би дао окачио би је на зид са трофејом. Ми смо на предавању имали ту част да преко апликације пратимо нашег шакала Коју како се и куда креће у реалном времену. Па се зезали са професором како ћемо после наставе ићи да га дочекамо и одстрелимо. Иначе Која је за неких непуних две, три недеље прешао око 300км. После је још једна женка била обележена али је она била територијална и није много излазила из зоне свог станишта где је и ухваћена.

Hoce da uskacu u traktor da nisam zakocio upucao bi ih tockom ....Ranije u toku dana bio biciklom do nekih drugih njiva da obidjem,u selu ispred nosa maltene mi izleti fazan iz kanala pored puta,kad nisam izgubio dan zivota od straha,jeb.. fazan kad prne pa krene da dreci ko blesav ,vise se ja poplasim nego on.Pre neki dan na kraj sela 2 zeca,ja putem biciklom oni trotoarom pored kuca sprint ....a ovo danas pored ovih lisica bilo ranije 4 zeca kad sam dosao na njivu lepo brstili soju kao i fazani na njixov drugi kraj njive,tamo ih uvek ima,ali posle su negde pobegli dok sam prskao.
free picture upload

Ја пре неки, дан исто бициклом у обилазак и загледам се у неке кукурузе, а пре тога нађем траг од самца вепра преко мог сунцокрета. И од једном поред жита како пролазим скочи срндаће кад нисам бречио са бајса у моменту ми прође кроз главу ево га вепар,а нигде дрвета. 😵😁

Navadile se diljve svinje na jednu njivu kukuruza, valjda prvi došao u mliječnu fazu, pa lovci organizuju svečani doček.
Pokraj te njive je samo jedna na kojoj je bio ječam pa ga uništila poplava ali je vlasnik pokosio a širina te njive je oko 30m.
Svud okolo je kukuruz. Puste 4 psa a na tom ječmu čekaju. Psi odvoje nekoliko i otjeraše a nakon par minuta ostatak nastavi da jede. Čuju to ovi što čekaju ali šta vrijedi kad nema pasa. Odluči jedan da ih poplaši i uspije da ih krene a to kad je počelo da iskače idu pravo na jednoga čovjek ima, da ne pretjeram 160 kg, i uspio je samo jednom da pukne. Naravno promaši. Poslije se okupimo da sumiramo utiske i priča on:
" To ide trista na sat A svi idu na mene. Da su malo išli ukoso možda bi i pogodio." Kažem mu ja što nisi gađao između ušiju kad već ide na tebe. Prvo zbunjenost na licu a onda smijeh.
Stvarno to ide kao metak i odoše uz počasnu paljbu. Hehehe.
Bilo ih je oko 30 kom raznih veličina.

Nazad
Vrh