Lovačka tema

Pile jeste, jer je i fazan iz kokosije familije :haha: :haha: ali barem ima jedan :D :D
Milose, prejaka ti municija! :bravo:
Post je spojen: [time]1291580286[/time]

Pozdrav za sve ljubitelje lova.I ja sam lovac 10 godina.Kod nas se uglavnom love veprovi.Brdski teren sa mnogo sume.

ZRENJANIN: ODLIČAN POTEZ GRADSKE VLASTI!
Za svakog odstreljenog šakala 5.000 dinara
Blic
Gradsko veće Grada Zrenjanina odlučilo je danas da plati po 5.000 dinara za svakog odstreljenog šakala u lovištima. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić kazao je da je takva odluka doneta na inicijativu lovaca koji su pre nekoliko dana ukazali na veliki broj šakala koji u lovištima pričinjavaju velike štete.
"U poslednjih nekoliko godina, naročito u Banatu, šakal je postao izuzetno veliki predator koji se preko mere razmnožio i ugrožava plemenitu divljač, tako da smo odlučili da iznosom od 5.000 dinara stimulišemo lovce da vrše selektivni i organizovan izlov šakala", kazao je Kaurić.

Odlukom je predviđeno da lovačka društva dokaze o odstreljenim predatorima podnose komunalnoj policiji i inspekciji zaštite životne sredine. Zbog sve većeg broja šakala, koji su na područje Banata pre oko pet godina došli iz istočne Srbije, zrenjaninski lovci su se nedavno obratili lolanoj samoupravi tražeći pomoć u rešavanju tog problema. Kako su tada naveli, šakal uspešno pronalazi i napada lanad, smanjuje prirast srneće divljači, napada piliće i jaja u gnezdima na zemlji, kao i da ne predstavlja problem samo u okviru lovstva, već da je to širi ekološki i komunalni problem. Pored toga, upozorili su lovci, potencijalnu opasnost predstavlja i to što ovi predatori mogu biti prenosioci parazita i zaraza, te da petina populacije šakala nosi trihinelu.

Portal Srbijalov pozdravlja ovakvu odluku, i preporučuje je za primer drugim opštinama i gradovima! Najzad se u praksi ostvarilo da garniture na vlasti imaju sluha za saradnju sa lovcima, i da njihove aktivnosti podrže i novčanim nagradama! Čestitam g.Kauriću, na ovakvoj odluci!

Ih sto nije svuda tako! Mogao bih dobro zaraditi preko zime!

poštovani forumaši treba mi mala pomoć...
Imam vazdušnu pušku Crvena Zastava, rešio sam da kupim optiku pa sam iskopao u oglasima da se prodaje optika tasco 3-7 x 32 sa nosačima za 500 RSD, kaže čovek trebaju mu pare, ako neko može da mi pomogne...

matke. je napisao(la):
poštovani forumaši treba mi mala pomoć...
Imam vazdušnu pušku Crvena Zastava, rešio sam da kupim optiku pa sam iskopao u oglasima da se prodaje optika tasco 3-7 x 32 sa nosačima za 500 RSD, kaže čovek trebaju mu pare, ako neko može da mi pomogne...

Toliko je izgoreo da mu treba 500 dinara :sta: sta ce ti na zastavu optika :sta: mislim da je velika ta optika.

iskreno mislim da je to negde ukradeno pa da mu je bitno da je što pre proda...kod druga sam video novu špansku pušku sa fabričkom optikom i jako mi se svidelo, isključivo za uništavanja divljih golubova, mnogo štete naprave u toku godine, a i uprljaju sve živo....

i ja sam čuo juče :D ujak mi je rekao, inače lovac je već dvadesetak godina, ali samo ako se usvoji zakon :sta:

matke. kupi rusku IŽ vazdusnu posle nove godine pa na nju stavi optiku! A ima neke kineske 5.5 mm mozes kera da ubijes. A ovu rusku ima moj jedan drugar, probio dasku camovine sa 5-6 metara! Daska 2cm :D

ok druže, ali šta da radim sa mojom sscvenom zastavom, znaš kako sam je sredio, došla od puškara pre tri dana, nema šanse da izvučem pare koje sam dao za nju.. :nono:

ne bih je prodao, jer je zaista urađeno sve od lakiranja drveta, preko zamene gumica, opruga, svega što je bilo dotrajalo, bronirana je cev...radili smo to za sebe, a ne za prodaju ::namigivanje::

gledao sam je pre par nedelja kada sam išao da kupim 4,5 mm dijabole sa prodirućim zrnom, kako puška moćno izgleda, msm da je Vo=320 m/s, ali je i cena lepa, možeš da biraš polovan karabin za te pare........ :cao:

Nazad
Vrh