Lovačka tema

Dobar pogled, neka i aparat bude pri ruci!
4j85qt.gif

Danas dva fazana a zec slabo nasa grupa od sest lovaca samojedan zec mnogo neobradjenih njiva nemoze da se prodje sve trnje iostruga. :zli:

Ovo sam danas uslikao, nisam išao u lov (morao sam na vašar, ali sam posle bio sa lovcima na druženju)
3312hqf.jpg

dcts1t.jpg

DOBAR POGLED! :ppozdrav:

Kakvi su lovački propisi u pogledu ulaska u ogradjene prostore? Imam ogradjen deo livade u kome držim ovce i često mi lovci ulaze unutra a najgore je što se dešava da ne koriste vrata nego spuste žicu nogom ili kao juče prilikom izlaska ostave majmuni vrata otvorena. Sreća da sam naišao kad su se udaljavali pa sam ih stigao i malo 'popričao' sa njima :zli:

cukaneca je napisao(la):
Kakvi su lovački propisi u pogledu ulaska u ogradjene prostore? Imam ogradjen deo livade u kome držim ovce i često mi lovci ulaze unutra a najgore je što se dešava da ne koriste vrata nego spuste žicu nogom ili kao juče prilikom izlaska ostave majmuni vrata otvorena. Sreća da sam naišao kad su se udaljavali pa sam ih stigao i malo 'popričao' sa njima :zli:
Sve stete koju naprave lovci i kerovi za vreme lova imate pravo da nadoknadite od lovackog drustva koje gazduje na toj teritoriji. zahtev se podnosi u roku 15 dana, steta se utvrdjuje u roku 30 dana a ako se nedogovorite SUD

Post je spojen: [time]1288598770[/time]
Ja juce odstrelih zeca i lisicu za divno cudo i to na istom mestu u razmaku 5 minuta. Dok sam cekao kerusu po tragu da omirise zeca, jer je mlada a ona ga je terala, naidje lisica na 10 metara do mrtvog zeca.
Ostalih 12 kolega, samo jedan promasio zeca i sta cemo? Ja sam morao da castim... Ali bilo je lepo...

Juče sam video jednog mrtvog fazana.Korova do guše.Lov na zeca još nije počeo.Bio sam gost u susednom lovačkom društvu oni ga juče lovili treća nedelja.Moja dva pajtaša videla po zeca na jednog i digli pušku.Pred kraj lova njih dvojica su ukebala jednog ranjenog fazana - jedva su ga dotukli.Hi.
Loša sezona, bar kod mene, divljači mislim da ima ali zarasle njive i korova koliko hoćeš.A on ne mrda dok mu na glavu ne staneš.Biće bolje.

VALJEVAC kao da si napisao sliku mog lovista a ne svog korov do guse u nedelju nista samo dve jarebice i po nekoliko :ppozdrav:
A vreme :cool: za setnju po prirodi ekstra

dacha je napisao(la):
VALJEVAC kao da si napisao sliku mog lovista a ne svog korov do guse u nedelju nista samo dve jarebice i po nekoliko :ppozdrav:
A vreme :cool: za setnju po prirodi ekstra
Dačo vreme za šetnju je bilo idealno ali imam problem sa psom.Moram da sa saobom nosim sliku fazana ili zeca da pas zna šta treba da traži. :ppozdrav: :haha:

"Podigli" dva fazana - "pao" jedan.Iduće nedelje počinje lov na zeca - ja ga ove četiri nedelje nisam video.Ali dan je bio lep i šetnja je bila nezaboravna pa posle vruća krompiruša i sve redno uz obavezno valjevsko :ppozdrav:

Ja ne volim lov i nisam pratio ovu temu. Međutim kako sam sad naletio na nju u spisku nepročitanih tema od poslednje moje posete, nisam mogao a da nešto ne iskomentarišem. Naime lovci se često deklarišu kao neko ko brine o očuvanju prirode a ja sam naletio na suprotan primer.

Na moje (totalisano) strnjište sam izneo nekoliko prikolica ljuštika koje su ostale od berbe. Pošto tu njivu treba uskoro da orem (čim kupim veštak) malo sam se prošetao da vidim gde mi je razor :D i kako treba da organizujem oranje te parcele. U to malo šetnje naleteo sam bar na dvadesetak plastičnih čaura na malom prostoru. Ta plastika se neće razložiti u zemljištu više stotina godina. Sad se ja pitam da li lovci imaju obavezu da pokupe te plastične čaure iza sebe ili nije bitno gde će one ostati?

Dukej, da se udružimo i nedeljom čuvamo svoje posede a bogami i svoje životinje ::namigivanje::
Šalu na stranu primetio sam da su naši seljaci još i ok. najgori su ovi gradjani koji se nedeljom ponašaju kao kuče kad ga pustiš sa lanca.

Eh da je samo nedeljom, kad sam orao za žito jedan lovac se vrzmao sa puškom i psom po susednim njivama. To je bio četvrtak.
A za velik broj čaura pretpostavljam da je zaslužna vabilica koja je bila preko leta u njivi. Jednom kad sam prolazio pored te njive vidim nekakve čudne stubove i pošto mi nije bilo jasno šta je to odem da vidim (negde na sredini parcele). A ono na dva pruta nakačeni zvučnici, dole akumulator i neka kutija, i samo puć-puć-puć-puruć :D . Naravno, nisam ništa dirao jer ko zna čije je to, da ne bude posle da je od mene video zeca. :haha:

Nazad
Vrh