Lovačka tema

2dvn4gn.jpg
[/IMG]
Aj da ne bude bas da se samo prica. Ovaj je od proslog vikenda a bilo je jos par komada krenulo ove godine. I jos jedan lisac je dolijao

Jedno pitanje,na koji nacin oterati jelene sa parcele,sve posadjene sadnice ce mi unistiti ovi cipovani jeleni koji su pusteni iz rezervata.

Ja ove godine nisam zadovoljan,zeca nisam video još od prošlog decembra,fazani sitni i slabo ih ima.Za zečeve znamo ko je kriv u selu tj ko ih je svaki vikend tamanio al šta da mu radiš džabe prijave bez oplipljivih dokaza.Ja sam voleo da jamnarim dok je bilo dozvoljeno i dok nije kera podkačio jazavac,ovaj lov u vermaht formaciji i pucaj na sve što se podigne,a Boga mi i na ono što naletiš na legalu mi se ne sviđa toliko.

Srna ima samo u tranzitu,jednog srndaća sam susretao dve sezone,sad ga nema,a niko ga od mojih nije izvadio il je i on otišao dalje ili ga je neko ispod ruke izneo.

Svinje standardno ima ih u tranzitu sa Gledića spuštaju se u vreme skidanja kukuruza,pa opet kad udari minus (što kako je počelo teško da će da bude).Ceo septembar sam dežurao u jednoj parecil pod kukuruzom u brdu,pogađao sam vazduh svako veče :osmeh: (čisto šenlučenje,patron punjen filcom čisto da zaplaši).Jedno krdo me mučilo jedva sam ih ubedio da odu kod komšije :osmeh:

Sve može samo da nabavim oružje :ppozdrav:. Moram da sačekam zvaničnu potvrdu udruženja od januara da mogu da podnesem za nabavku. U pregovorima sam za jednu dobru bokericu, a u planu je do jeseni i jedan 3006
Do iduce jeseni sve je to tu.Polako sa nabavkom.Ima pusaka bukvalno novih sa par ispaljenih hitaca za male pare.

Po meni u mnogome zavisi sta ce loviti.Wormu po meni treba neki srednji kalibar.Niti slab niti recimo 300win.

Nesto mi ne ide postavljanje slika.Kod nas se ove jeseni u kanalu za odvodnjavanje kojeg napaja topla voda sa izvorista pojavio dabar.
Podigao je nivo vode za 1 metar ,sta raditi sa njim jer ako bude kisno prolece uzvodno ce napraviti dar-mar.

Poslednja izmena:
Zvati neku organizaciju za zaštitu životinja pa nek se oni jure sa njim.Zaštićena životinja pa će još da kažu da mu ne treba dirati stanište.VI skupite potpise da ta njegova brana ugrožava useve i okućnice i da mora da se skloni odatle.Nikako ga ne hvatajte sami jer se i to tretira kao krivolov.U najbližu sekciju pa nek oni razglase dlaje i nek ga čekaju da ga uhvate pa presele.

Hvala na savetu.
Mi smo pokusali da rasturimo branu sa sajlama i trokrakim gvozdjem(kao sidro) i lepo smo to uspeli ali majstor za dve noci sve popravio i povisio je za jos 30-tak cm.

Nemoj to javno da pises,najebaces,zasticen je trajno kod nas,jedva su ga vratili u stanista,nije ga bilo dugo...vidi zovi ove sa bioloskog fakulteta i kazi im.

Ili da ga uspavaju pa uhvate ili neka malo humanija zamka,pa da ga presele.

Problem je što je kod nas sve više nasleja i obradivog zemljišta uz vodtokove zato je i nestao dabar kod nas,a sad su ga vratili u iste uslove od kojih je pobegao,samo ga zaštitili zakonom.

U lovacku sekciju koja obitava na tom terenu,ako oni nece da ga uhvate živog onda dalje bar tih organizacija iam koliko hoces.

Nazad
Vrh