Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
....imam nešto i novaca...ne bi' o tom' kol'ko imam i di ih držim
Vajat-zgrada od drveta,dasaka koju su dobijali tek vencani mladenci.Ako ste gledali seriju "rodjak sa sela" - ono gde zivi Vranic je vajat
Vajat-zgrada od drveta,dasaka koju su dobijali tek vencani mladenci.Ako ste gledali seriju "rodjak sa sela" - ono gde zivi Vranic je vajat
@Gorski Car
Mozda se kod vas zovu brvnare,kod nas se zovu vajati
@Gorski Car
Mozda se kod vas zovu brvnare,kod nas se zovu vajati
Kod mene vajat je drvena zgrada gde se spavalo, a terasa ispred vajata je trem, drvena zgrada gde stoji mleko i mlečni proizvodi se zove mlekar, a isto drvena zgrada u kojoj se drži brašno i žito(pšenica i zob) zove se magaza i ona ima drvene pregrade " očice"gde se drži žito.
Kod mene je kacara drveni objekat gde se drze kace sa kominom za rakiju.Drveni objekat (od letvi sa razmacima izmedju) se zove cardak.
Kada ovako veje snegi duva hladan vetar,kod nas se kaze : "Kakva salaukovina."
kod mene su koliba i vajat različite stvariKod nas u S.Palanci se od sela do sela znatno razlikuju lokalizmi i nacin govora.
Na primer: Merdevina se u mom selu zove stuba a vec u susednom selu merdevinu zovu lotra
Kocanjka(ono na cemu se nalazi zrno kukuruza) u susednom selu zovu Toluska
Koliba -Vajat
Razgovor-Dzakanje
Bice ih jos samo da se prisetim
Kod mene se za takvo vreme kaze Kijamet