lle de france rasa ovaca

"Naborana njuska" kod muskih grla idf je jedna od eksterijernih karakteristika te rase i o tome nisu pozvani da daju svoje misljenje Svajcarci, Spanci,Meksikanci,Amerikanci i ostali koji uzgajaju tu rasu nego oni koji su je stvorili.
Ja verujem da svaki iole ozbiljniji odgajivac ove rase to zna bez obzira u kojoj zemlji zivi a da li i koliko takvih grla ima u stadima sirom sveta to je pitanje pridrzavanja standarda.Najbolji primer su, recimo odgajivaci i Juznoafr.rep. koji redovno prate sta se desava u Francuskoj po pitanju rase i imaju posle Francuza mozda i najbolji idf.
Nekada davno su i ovnovi u Srbiji takodje imali te famozne nabore a danas sve redje.Svojevremeno sam sa jednim nasim "eminentnim" odgajivacem polemisao na tu temu, pa mi je on tvrdio da su njemu licno lepsi ovi nasi "ispeglani" i uvredio se kada sam mu rekao da je to skrnavljenje rase.
Zamislite samo kada bi neko u belom svetu poceo da proizvodi sljivu cacanku na tufne!?Kakva bi bila reakcija prosecnog domacina iz Srbije?Nesto slicno je i sa naborima na njuskama i recimo nacinom na koji se kupiraju repovi.
Kada je kod mene u poseti bio jedan odgajivac iz postojbine idf, prvo sto mi je rekao bilo je: "Hvala sto postujete nasu tradiciju".
Pozdrav

Mislim da ima nade za nas,kad su bili letos i Francuzi su pričali o tome da se više cene ovnovi sa refma na nosu.Evo slika sa izložbe u Sakulama
2ikedtx.jpg

Post je spojen: [time]1269464179[/time]

Пробајте да повећате резолуцију постављених фотографија да их што теже учитамо. Па не могу да верујем колико сте безобразни, себични и дрски :zli:. Шта човек треба да уради да би почели да поштујете и оне који имају спори интернет. Колико смо времена само провели у договарању да постављамо фотографије у малој резолуцији. Ма пун ми већ кофер. И онда се чудите што људи не учествују у раду форума.

ovo su ovce prva liga,bar po slikama...a jagnajd vidi se da su stamena i da imaju lepe proporcije.. :cool:
svaka cast za slike,ovo je definitivno vredelo videti :ppozdrav:

pitanje za mog kolegu Zemun pošto znam da on zna
koji je standard kod francuza u krupiranje repova
i možda dopuna što se nabora na nosu tiče poželjno je da najmanje bude tri pa naviše nabora

Jagnjad su dosta dobro građena samo, što su kao i većina ove rase kod nas, povukla krvi merina te se mogu uočiti kožni nabori na vratu. Ovan nema pravilan stav prednjih nogu koji važi za većinu rasa u svetu,nego su malko spojene i uvučene unutra, kao što imaju merino i šarole kod kojih je to i obeležje i normalna pojava u rasi. Takođe i slaba razvijenost grudnog koša.
Mislim da sam negde u ovoj temi o IDF rasi rekao da, Francuzi cene naboranu njušku jer je to odlika muškog pola, onu ispeglanu kako je gosn ZEMUNAC lepo rekao smatraju a i jeste tako, ženskom njuškom, te se smatraju škartovima premda, telo nema greške.
btw. slažem se sa gosn ZEMUNCEM da JAR ima posle Francuske najboljeg IDF-a ako ne i identičnog.

urban je napisao(la):
pitanje za mog kolegu Zemun pošto znam da on zna
koji je standard kod francuza u krupiranje repova
Kolega, ti barem imas snimke nekih od najboljih francuskih farmi na kojima se jasno vidi kako oni to rade.Bitno je samo da se trudis da gumicu postavis ravno jer s obzirom na visinu ako se iskrivi ume posle da bude ruzno

tako je je kolega samo sam hteo da te čujem,
znači standard krupiranja repova kod francuza je u korenu repa na prvom pršljenu

Neko me je skoro pitao, da one ovce iz mog posta sa prve stranice su još uvek na prodaju, promenjeno je brojno stanje, sad ih ima više.
Sve informacije možede dobiti na 064 1196849 Mićo :cao:

javascript:void(0) pozdrav iz Obrovca.... dodjite nam 24. i 25. aprila na Trecu regionalnu izlozbu ovaca .... :)))

6jpusx.jpg

Post je spojen: [time]1271234876[/time]

Post je spojen: [time]1271301051[/time]
[right][size=1][color=#135d37][b]Post je spojen: [time]1271333568[/time][/b][/color][/size][/right]_________________________________________________
[img]http://i43.tinypic.com/14cv6vl.jpg[/IM

OVČARSKI DANI OBROVAC 2010

Udruženje odgajivača ovaca ’Il d France Obrovac’ iz Obrovca u
saradnji sa Turističkom organizacijom iz B.Palanke
organizuje Treću regionalnu izložbu ovaca koja će se održati 24. i 25. aprila 2010.

Program manifestacije:

24. 4.2010.

8.00h
- Donošenje životinja

10.00h
-Takmičenje u kuvanju čobanca

Kulturno umetnički program
Udruženje žena ’Svilen konac’ Obrovac
Udruženje žena ’Zlatne ruke ’Bačka Palanka

15.00h
- Proglašenje pobednika

Tamburaški orkestri

25.4.2010.

9.00h

Ocenjivanje životinja

10.00h
Takmičenje u šišanju ovaca (ručno I mašinski)
Parada fijakera

11.00h
Svečano otvaranje

KUD’Svetozar Marković’ Obrovac
,KUD’Kosta Abrašević’ Bačka Palanka,
KUD ‘Blagoje Parović’ iz Gajdobre,
T.O ‘ Za našu dušu’ Ravno Selo,
T.O ‘ Svetozar Marković’

14.00

Svečano proglašenje pobednika

15.00

Svečani ručak

Post je spojen: [time]1271465400[/time]
Ako želite da izlažete vaše životinje na našoj izložbi, plaćamo gorivo zdravstveno uverenje dezinfekcija transportno uverenje,obavezno poneti priznanice,gorivo plaćamo uz dogovor.Kontakt www.ovce-obrovac.com
Post je spojen: [time]1271498432[/time]

Post je spojen: [time]1271530964[/time]

Kupio sam neku jagnjad IDF za rasplod, pa evo par slika:

Molim moderatora da slike prebaci u titan verziju, ja ne znam

Edited by: Maestro

nikolai, nije problem samo u tome što nisi koristio Image Shark ili Image Titan, već što su ti fotke velike (mnogo KB - skoro po 1 MB "teške" - pogledaj na svakoj fotkici pišu dimenzije i veličina). Na tvojoj digitalnoj kameri smanji rezoluciju (npr. 640x480 ili maksimalno 800x600, kada fotografišeš za Forum. Kao što vidiš, jako se sporo učitavaju i sa dobrim ADSL Internet priključkom! Pročitaj Uputstvo za korišćenje Image Shark ili ImageTitan na:
http://poljoinfo.com/ovcarstvo-i-kozarstvo/b-i-t-n-o-postavljanje-fotografija-na-forum!!!/
i videćeš da nije teško bilo koji od ovih programa da koristiš. Pozdravi!

:ppozdrav:

Evo ga,radi,uspio sam,nisam prije ni pokušavao jer sam mislio da je komplikovano,hvala Maestro na pomoći oko
ovih predhodnih...

@nikolai

Bravo, kao što si video nije teško, ali pazi o čemu sam ti govorio u predhodnojporuci - pogledaj šta piše na fotki: dimenzije 2272x1704 pixel-a, a veličina 2091KB, ili preko 2 MB. Mora da ti up-load (učitavanje) traje "čitavu večnost". Mnogo velikoooo !!!
Ako hoćeš još neku fotku, samo ponovi sve, stani na kraj linka (dugačka adresa), daj jedan razmak tastaturom i napravi Paste sledećeg linka, i tako 4 komada u jednom redu, pa onda novi red i još četiri, tid., koliko hoćeš!

Podesi tvoj fotoaparat, da ti ne pravi ovolike fotografije. Stavi na 800x600 i biće sasvim OK!

:ppozdrav:

Nazad
Vrh