prof. dr. Seljak
Član
Nije problem u ceni, rekao sam to i ja i Aca je to ponovio, nego pricamo o ovcarstvu u Srbiji. Govorimo o nuklernoj tehnologiji a realnost je skroz drugacija. Bas sjajno sto ne zivite od ovcarstva, sto znaci da mozete da ga posmatrate kao hobi, kao rekreaciju ili potencijalno dobar posao. A ja govorim o ljudima kojima je ili bi bio osnovni posao, a tu je puls trzista a ne par stotina zivotinja koje su uvezene ili par stotina vrhunskih zivotinja iz domaceg odgoja. Ja samo hocu da kazem da ljudi koji hoce da se bave ovcarstvom moraju da znaju sta hoce i sta trziste hoce. Da ima plan, koji su to rezultati i uz koja ulaganja je to optimalno. Plasim se da ih nema puno. Ovcarstvo je potencijalno jedna od najzdravijih grana stocarstva, i zato moramo biti pametni a bojim se da trenutno nismo. Kod nas se to svede moj tata je jaci od tvog tate, imam tezeg ovna, ili ja prodajem priplodni materijal za x dinara. Da li je neko od vas rekao ljudima da kad hoce da gaje rasu koju drzite njenje prednosti, zahteve pa i nedostatke?!