lle de france rasa ovaca

Hvala Milose, ima jos mnogo prostora za napredovanje.Takodjer cestitke Vasem odgoju i radu, pozdrav kolega i sve najbolje! :ppozdrav:

molio bih poznavaoce da prokomentarisu slike mojih jaganjaca i ovnica .otac ovnica ima rh broj a za majku cu znati za 15ak dana,u temi[melezi]zahvaljujem i izvinjavam se ponovo na smetnji.

Kolega Vojvodjanin hteo bih da vas upitam,znam da pitanje nije za ovu temu. Ako ste vi ovo na slici,gde bih mogao da nabavim tu cobansku kuku na stapu?

35bb9jp.jpg

116tmoy.jpg

URL=http://tinypic.com/r/i[ooy92/8]View My Video[/URL]
Decembarski ovnic, bio postavljen ranije na forumu (mjesec i 20 dana starosti). Pozdrav svima !

Uskoro se jaganjci zaljucuju (za 3 dana 3 meseca), tako da imaju jos malo fore da uzivaju sa mamama.
Odmah da se ogradim sto se tice slika da nisu marketing :osmeh: , jer skoro sve jaganjce zadrzavam za sebe, a i daleko daleko daleko od toga da od ovcarstva zivim.
E,ogradio sam se skroz, sad idemo dalje.
Voleo bih da jaganjci sa slike dobiju kritike, moze pozitivne, moze negativne, al za negativne pazite sta pisete. ::namigivanje::
Posto volim da pored slika bude postavljen i neki komentar, napisacu samo par stvari iznad nekih slika, s obzirom da je kombinacija jaganjaca poznata, poreklo poznato, tako da tu ne bih pisao nista sem Zemun/Senez
Na slici pored ovce koja lezi su i njena dva jagnjeta. Sa leve strane muski, a sa desne zenka.
6rim42.jpg

Na sledecoj slici je ovca koja je ojagnjila trojke i jedan od njenih jaganjaca.
30lnc3s.jpg

Ovo ispod je slika ovce koja je ojagnjila dvojke i njena cerka koja je polako stize u gabaritu.
v7tkj5.jpg

Jos jedna ovca sa zenskim jagnjetom iz dvojki.
2i78m88.jpg

A sada, slike ostalih jaganjaca.
2d14jdl.jpg

k9wavo.jpg

2yplm6p.jpg

sqi49w.jpg

2r3j990.jpg

Na slici ispod je ovnic koji je izuzetno dugacak i iz tog razloga na slici deluje da su mu ledja malo ulegnuta po sredini, uzivo je drugacije.
Slikao sam ga i kada je stao pored jedne ovce kako bi se lakse mogle videti njegove "dimenzije".
2ag5ca9.jpg

mc98h2.jpg

2lq1d1.jpg

Poslednja izmena:
Mogu samo da kazem da mi se sve ovo svidja,domacinski.Zanima me cime hranis ovce,kompletan program.a ne bi bilo lose ni da iznesec iskustva sa novom masinicom.

Stanicu,prije svega hvala za fotografije bas si nas dobrano pocastio. Komentari, mozda bi se ipak trebalo sacekati jos koji mjesec da se vidi na sta ce to sve izaci. Ja sam siguran da u ovim janjcima (imajuci u vidu njihovu genetiku) postoji ogroman potencijal kojeg samo treba na najbolji nacin afirmisati. Ako bih trebao nesto posebno izdvojiti to je ovca na prvoj fotografiji i njen ovnic,a potom na cetvrtoj fotografiji ovca sa zenskim janjetom, koje mi se posebno dopada kako zbog izgleda glave, a posebno zbog grudnog kosa. Opci dojam dojam je da sve ovo izgleda jako lijepo i da je pored svega ostalog i puno ljubavi ulozeno u ovaj "projekat".

Kolega stanicu vi ste u ovcarstvu za mene svemirski brod ali hteo bi da vas pitam samo jedno. Niste mogli da sacekate jos malo da isprobate masinicu :osmeh: ? Inace sve pohvale za ovce i jaganjce

Hvala na komentarima.
Cetvorke, kao i ostali jaganjci napreduju izuzetno.
Sto se tice masinice, napisacu samo neki savet o koriscenju iste u temu vezanoj za to, jer u sustini nisam zaduzen za sisanje ovaca. :osmeh:
Evo, jos jedna slika jaganjaca, posebno za kolegu Bosnian ::namigivanje::
5x2anl.jpg

posto ste ovce kupili kao dviske koje su kasnije bile vestacki oplodjene, do rodjenja jagnjica ,vase zasluge nema sem za izbor dviski ako ste ga vi radili, ali za odgoj ovih jagnjica pored ovaca i vi ce te imati vazan udeo.nakon zalucenja bice to samo vasa odgovornost.do ovog danasnjeg dana posao je odradjen odlicno, jagnjad i ovce izgledaju tako dobro da mislim da bolje od ovoga ne moze.svidja mi se jako ovca na 4-oj slici a njeno jagnje posebno,dok jagnje koje izgleda kao da ima kriva ledja (ako to nije tako u prirodi, a verujem vam ) je bas bas odlican.inace ja bih ostavio da jagnjad budu sa majkama jos mesec dana jer vam ostaju za prosirenje stada jer to nece mnogo nastetiti ovcama a njihov rast ce biti jos bolji.

Nazad
Vrh