lle de france rasa ovaca

Kolega sa srecom...semenke su buducnost a to ce vreme pokazati...
2iazdib.jpg

- - - - - - - - - -

Malo novosti
https://sites.google.com/site/idfstrainovic/novosti

Bosnian svaka čast ! ::super::
Koja je starost i kilaža ovnića ?

Ovnic je star u momentu fotografisanja (jucer) 160 dana, 61,00 kg. S tim da ga nikada ciljano nisam tovio i nikada nije imao ishranu ad libitum jer nisam htio da se pregoji i da eventualno dobije deformitet kicme ili nedaj boze nogu. Takodje nije jeo koncentrat samo kukuruz, stocno, jecam i zob u tri obroka dnevno. Mislim sa ful ishranom da bi imao sasvim sigurno 70-75 kg toliko ima rezerve. Tek kada mu u potpunosti ocvrsne kostana masa moze se pojacati ishrana mada ni tada nepretjerivati zbog kondicije i vitalnosti za oplodnju.

Ovnic je star u momentu fotografisanja (jucer) 160 dana, 61,00 kg. S tim da ga nikada ciljano nisam tovio i nikada nije imao ishranu ad libitum jer nisam htio da se pregoji i da eventualno dobije deformitet kicme ili nedaj boze nogu. Takodje nije jeo koncentrat samo kukuruz, stocno, jecam i zob u tri obroka dnevno. Mislim sa ful ishranom da bi imao sasvim sigurno 70-75 kg toliko ima rezerve. Tek kada mu u potpunosti ocvrsne kostana masa moze se pojacati ishrana mada ni tada nepretjerivati zbog kondicije i vitalnosti za oplodnju.
::svaka cast::::svaka cast::u potpunosti se slazem

Zelim da pocnem da se bavim ovcarstvom pa me zanima gde mogu da se kupe umaticena zenska jagnjad. Bio bi zahvalan ako bi neko mogao da mi posalje neki kontak telefon osobe koja ima jagnad na prodaju.
unapred hvala

pa imas kolege ovde na forumu ovcar pocetnik (nemoj da te zavara naziv),miljka, zemun,stanic,idf....

Culeticu svaka cast pre svega zato sto si vredan,stalno napredujes i to se vidi,ja volim ljude koji rade i koji se bore,pogotovu ti skidam kapu zato sto si pre svega dobar kolega i gledas svoja posla,nikad nisi potcenio tudj rad i stoga te smatram za veoma dobrog coveka,samo napred. . .

Nazad
Vrh