lle de france rasa ovaca

da dragan iz darosave dosli su da vide sta se radi kod nas na farmi naleto se radi seminar

Svaka cast Strainovicu.
Ovom metodom ces sasvim sigurno poboljsati kvalitet stada.
Samo napred.

Jedna mala ispravka. Novinarka sa snimka kaze da je prvo i za sada jedino domacinstvo na Balkanu na kojem je radjeno v.o.
To naravno nije tacno.
Na mojoj farmi je takodje ova metoda prisutna,kao na jos par farmi u Srbiji.
http://www.youtube.com/watch?v=wyxctoVz1l4

novinarka je povezala celu pricu od samog pocetka...a semenjene su dviske kolko je aca reko da nigde nije semenio dviske do sad...
kolko znam da svi semene ovce acinim semenom od ovnova sto on ima u centru a ne semenom iz uvoza..
veliki pozdrav

novinarka je povezala celu pricu od samog pocetka...a semenjene su dviske kolko je aca reko da nigde nije semenio dviske do sad...
kolko znam da svi semene ovce acinim semenom od ovnova sto on ima u centru a ne semenom iz uvoza..
veliki pozdrav
Cinjenica je da je novinarka pogresila i da postoje jos par farmi koje rade v.o.
Velika stvar je osemenjavanje ovaca dobijenih iz prosle ture osemenjavanja, posto se ocekuje generacija za klasu ispred dosadasnjih rezultata.
Nadam se da ce kolege Forumasi imadi prednost pri odabiru muskih grla. :osmeh:
Ovnovi u centru su ovnovi iz Francuske.

Cinjenica je da je novinarka pogresila i da postoje jos par farmi koje rade v.o.
Velika stvar je osemenjavanje ovaca dobijenih iz prosle ture osemenjavanja, posto se ocekuje generacija za klasu ispred dosadasnjih rezultata.
Nadam se da ce kolege Forumasi imadi prednost pri odabiru muskih grla. :osmeh:
Ovnovi u centru su ovnovi iz Francuske.

sto se tice novinarke mozda je i pogresila,bitna stvar je da se prvo osemenjivanje zamrznutim semenom radilo kod kolege strainovica,on je prvi to radio i mislim da je njegov rad ucinio i probio led v.o ,zahvaljujuci njemu je ovo zazivelo
sto se tice uvoza iz francuske ili bilo kog uvoza budite sigurni da niko nije uvezo licitirane ovnove da garantuju za njihovo potomstvo nego mlade ovnove koji poseduju gene tih ovnova bez garancije,normalno je da je cena odlucna za takav korak,

Sve u svemu vestacko osemenjavanje semenom iz inostranstva nam svima obezbedjuje svezu krv u stadu i poboljsanje kvaliteta vec postojeceg stada.
Zato smo se odlucili za takvu metodu,a i vi ste vase ovce osemenjavali iz istog ili slicnog razloga.

Sve u svemu vestacko osemenjavanje semenom iz inostranstva nam svima obezbedjuje svezu krv u stadu i poboljanje kvaliteta vec postojeceg stada.
Zato smo se odlucili za takvu metodu,a i vi ste vase ovce osemenjavali iz istog ili slicnog razloga.

stanicu to si upravu,ja sam malo se lose izrazio ali evo malo razjasnjenja:gospodin strainovic je u prednosti genetike,zato sto ima 3 nove linije od semena,semena od tih ovnova garantuju:mlecnost od jednog,prirast od drugog a plodnost od treceg i to je ispitano na vrhuskom nivou u fr,takodjer je velika prednost u ovakvim garancijama jer se brze dolazi do vrhuske genetike,ovnovi uvezeni iz fr kodnas nemaju nikakve garancije to sam hteo reci jer se svodi na vizuelnim izgledom,
sto se tice mojih ovaca takodjer semnjene sa smrznutim semenom iz fr,gospodin strainovic je odradio te doze i hvala puno,moj je cilj kao sto ste spomenuli podizanje kvaliteta sadasnjeg stada kao i svakom odgajivacu

Momci samo opusteno tiha voda breg roni bice centar u arandjelovcu pa ce imati za svakoga po nesto ja sam od onih koi volim da ima svako i volim da svako uspe ko ima cilj u zivotu ja od ovaca ne zivim i iskljucivo prodajem samo moje...pozdrav svima

Stigli mali Francuzi.
Rezultat vestackog osemenjavanja semenom od elitnih ovnova iz Francuske, u prevodu rezultat kombinacije grla sledecih odgajivaca : Zemun / Senez
Moze li bolje od ovoga? ::namigivanje::
Ovce su ojagnjile cetvorke, trojke i dvojke.
2hmfur7.jpg

9tfksj.jpg

fjkzll.jpg

qq74af.jpg

r8hzq8.jpg

Cestitke ponajvise majkama ipak je trebalo izboriti se sa ovim teretom, Milovanovicima i "geneticaru" jos po jedna dobra referenca, a vama Stanicu zelja da prinove budu zive, zdrave i bericetne. Iskrene cestitke i ako mozete nam postaviti fotografije cetvorki.

Nazad
Vrh