lle de france rasa ovaca

pozdrav cobani...jagnjici 3 meseca

125qczm.jpg

qq9yld.jpg

t4wtub.jpg

- - - - - - - - - -

21a0r4x.jpg

ne znam sto ti je bio motiv da radis vestacko osemenjivanje kad su ti ova veca jagnjad odlicna, sto znaci i da su ovce isto tako odlicne

bas malo,sreca da je taj ovnic dobar tako da ce biti neke vajde od eksperimenta.sledeci put dobro razmisli

bas malo,sreca da je taj ovnic dobar tako da ce biti neke vajde od eksperimenta.sledeci put dobro razmisli
Da malo jeste, sigurno je da postoje odredjeni objektivni (na koje smo mogli uticati) i subjektivni faktori (na koje ljudska ruka nemoze djelovati) zasto je taj procenat jako mali. Uvijek je pitanje sta covjek zeli od nekog poduhvata. Ako posmatrate sa komercijalne strane ovaj poduhvat i nema neku bog zna opravdanost (ali ne i gubitak), medjutim, s druge strane posmatrajuci kroz prizmu dobivanja nove krvi i kvalitetnog rjesenja problema za nekoliko godina onda mozemo rezultat tumaciti i na drugi nacin. Naime, cilj cjelokupnog poduhvata je bio da dobijem makar jedno kvalitetno musko janje i fala bogu to mi se i ostvarilo. Imam jednog vanserijskog muskica koji za sada mnogo obecava. Ako bih sve parametre stavio na papir troskovi sjemenjenja ovaca su mnogostruko manji od vrijednosti samo jednog ovakvog janjeta, a da ne govorimo o cinjenici koliko je tesko naci kvalitetno priplodno muskog grlo idf. S toga za nekog je sav taj posao skup, rizican, itd. dok je za druge isti opravdan i prihvatljiv. Svako od nas ima pravo na izbor.

pozdrav svima,interesuje me cena zenskih jagnjica ove rase,naravno cistokrvnih,a moze i cena ovaca starih 2-3god,,,,hvala unapred

Sve pohvale za virt rasu , lepo se pokazala i u ovim više nego skromnim uslovima.
Velika je šteta što ljudi moraju da smanjuju stada i odustaju od ovčarstva...

Nazad
Vrh