Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Osvjezenje krvi.ne znam sto ti je bio motiv da radis vestacko osemenjivanje kad su ti ova veca jagnjad odlicna, sto znaci i da su ovce isto tako odlicne
samo sa majkoma sa koliko ce ovaca biti u srodstvu u stadu (osim sa majkom)
dobro sefe, a da li si ostale ovce vestacki osemenjivao
kolika je bila uspesnost u tvom stadu
Da malo jeste, sigurno je da postoje odredjeni objektivni (na koje smo mogli uticati) i subjektivni faktori (na koje ljudska ruka nemoze djelovati) zasto je taj procenat jako mali. Uvijek je pitanje sta covjek zeli od nekog poduhvata. Ako posmatrate sa komercijalne strane ovaj poduhvat i nema neku bog zna opravdanost (ali ne i gubitak), medjutim, s druge strane posmatrajuci kroz prizmu dobivanja nove krvi i kvalitetnog rjesenja problema za nekoliko godina onda mozemo rezultat tumaciti i na drugi nacin. Naime, cilj cjelokupnog poduhvata je bio da dobijem makar jedno kvalitetno musko janje i fala bogu to mi se i ostvarilo. Imam jednog vanserijskog muskica koji za sada mnogo obecava. Ako bih sve parametre stavio na papir troskovi sjemenjenja ovaca su mnogostruko manji od vrijednosti samo jednog ovakvog janjeta, a da ne govorimo o cinjenici koliko je tesko naci kvalitetno priplodno muskog grlo idf. S toga za nekog je sav taj posao skup, rizican, itd. dok je za druge isti opravdan i prihvatljiv. Svako od nas ima pravo na izbor.bas malo,sreca da je taj ovnic dobar tako da ce biti neke vajde od eksperimenta.sledeci put dobro razmisli