paorpaor
Član
Nece se podici. Kad se uljana osusi mozes sta hoces preko nje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam poceo koristiti 3u1, videcemo kako ce se pokazati nakon duzeg vremena.Ја само радим са уљаним...
Sto ne koristis i uljanu zavrsnu. Ja se trudim da izbegnem nitro boje jer su kratkog veka.Ne mogu da izguglam nigde da li mogu na osnovnu uljanu da nanesem zavrsnu nitro boju?
Ja 3u1 razredjujem 20-30% i farbam sa diznom 1.4 bez problema. Slazem se da brzo izgubi sjaj sve to stoji ali evo kada sam pravio nosac za rotaciju prefarbao sam ga 3u1 bojom u jednom debljem sloju, osusila se brzo kao nitro i ima zastitu skoro kao uljana i isti dan sam mogao montirati nosac. Za te manje projekte je meni odlicna, ali bi ipak za farbanje farbanje prikolice, tanjirace, pluga koristio uljanu osnovnu i uljanu zavrsnu sa dobrom pripremom bez zurbe. Za traktor i kombajn bi verovatno odabrao neke skuplje boje. Ima par strana nazad kako je nas clan foruma ofarbao zetora sa uljanom osnovnom, uljanom zavrsnom i na kraju bezbojnim lakom za camce. Po meni je rezulta veoma dobro ispao.Uljana ide na čist metal. Ne sme ni malo rdje i prljavstine/prasine da bude i da se polako susi a te sve parametre ispostovati je jako tesko. Nitro grize podlogu i zavlaci se u pore. Izbledi al ostane suvi prah preko tretirane povrsine dok uljana ako imalo nije obmotana oko povrsine odnosno da je svaka tacka nanesena, uskoro pocinje da se susi i guli. 3u1 je ok al za četkanje dok sa klasičnim (kineskim) pistoljima za farbanje bas i nije osim ako nije dizna 1.8 ili 2.0. Gusta je dosta. Razredjivac jako brzo isparava. Jeste postojana al nema sjaja. Mutna je. Za kapije i tako neke bravarije je ok jer zatvori metal i dosta stiti. Dosta slicna uljanoj. Jedino ne bih bio u koži onoga ko sledeci bude nesto farbao iza uljane ili 3u1 jer se tesko smirgla, razvlaci se i tegli. Jedino skidol pomaze al je bas dosta agresivna hemija i usput na deklaraciji pise da moze da utice na plodnost i plod
Celicna cetka na busilici ili brusilici i udri da skines to belo (koliko toliko). Na tu cistu podlogu bi najbolje bilo staviti epoxy primer(dvokomponentni), 1kg izadje oko 15e. Verovatno ti na prvu deluje poskupo ali je to neverovatno dobra zastita, radio sam sa njom i znam o cemu pricam. Tako sam ja mislio uraditi svoju ogradu, za zavrsnu sam mislio uzeti neku jeftiniju boju. Naravno moze i nitro osnovna, ali ce se rezultat videti kroz par godina...Danas sam anfort mazao antirostom,kasnije oprao vodom i sad je belicasta podloga. Jel moze na to osnovna boja ?