Letovanje 2026🙂

Ja sam uspeo nabaviti 4l domaćeg po 18€, ali je bilo preko veze. Kada sam video kako se pravi sa onim kamenovima i da od isceđenog sadržaja samo 20% je ulje ostalo je voda, jasno mi je zašto je skupo.
Donosio sam iz Turske i Grčke one kante po 5l / 40€, ali ono je daleko od kvaliteta.
Najbolje ulje koje sam ja do sada probao, bilo je izraelsko na sajmu vina. Flaša 0,75 im je koštala 20€.
U crnoj gori se može nači dobrog domaćeg maslinovog ulja ali mora od poznatog preko veze.
Iz prodavnica su to uglavnom mešavine sa suncokretovim ili drugim uljima tako da nije čudno što se prodaje pojeftino.

Bio u julu 9 noćenja, sjever Italije između Trsta i Venecije. Tu imaju više ljetovališta koja su velika a za naše ljude nepoznata.

Nije uopšte toliko skupo u odnosu na druge destinacije apartman 2250 E, za 5 odraslih, noćenje sa doručkom (zajedno sa parkingom koji se plaća, takse i par ležaljki na plaži uključene).

Svaka država ima svoje draži, ali Italija je stvarno dobra.

Jeste skupo po restoranima ali to se može smanjiti (Lidl i kuvanje varijante), pivo 6 E, pica oko 12E, špagete 15 E.

Tamo naplate što si seo za sto, što su doneli pribor za jelo...treba ih pažljivo slušati kada pitaju da li hoćete to i to i naravno odbiti gluposti jer će vas klepiti po ušima bespotrebno.

Poceli tako i u CG, narucis picu jedi rukama, ako ces tanjir i pribor jos 1.5e po priboru. Sok pijes na slamku iz probusene limenke (nije otvorena), casa se placa :D Naravno nije svuda, ali ima i toga.

Послато са 2412DPC0AG помоћу Тапатока

Ma nije ni sada mnogo skuplje.
Pristojna pica je 6-10€.
Pasta isto..
Ali imaju i cene za gospodu. Ko se tako oseća, neka izvoli platit(i).

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Bio u julu 9 noćenja, sjever Italije između Trsta i Venecije. Tu imaju više ljetovališta koja su velika a za naše ljude nepoznata.

Nije uopšte toliko skupo u odnosu na druge destinacije apartman 2250 E, za 5 odraslih, noćenje sa doručkom (zajedno sa parkingom koji se plaća, takse i par ležaljki na plaži uključene).

Svaka država ima svoje draži, ali Italija je stvarno dobra.

Jeste skupo po restoranima ali to se može smanjiti (Lidl i kuvanje varijante), pivo 6 E, pica oko 12E, špagete 15 E.
Не бих рекао да су непозната. Био сам и тамо ове године пар дана,Лидо ди Јесоло,наших људи колико волиш. Ипак ове године Азурна обала ме одушевила.

Kažu da po kvalitetu najbolje maslinovo ulje na svetu je sa Krita i iz Istre.
Na Lefkadi smo uzeli 3x5L i kad smo otisli na Kefaloniju,moji jave da im jos uzmemo 10L. Uzeli smo 5L u prodavnici,najskuplje koje bilo i to bas sa Krita,u marketima 80% maslinovog ulja je sa Krita. 5L smo uzeli domace sa Kefalonije. Sve smo kuci isprobali,ali definitivno je najbolje ovo sto smo uzeli na Lefkadi, i najslicnije je onom od rodjaka iz Dalmacije.

Ма из рвацке је најбоље... тамо се цеди директно из дрвета... златне маслине...
на којима спавају златне паун птице... зато је најбоље...

Грци измислили маслиново уље док су рвати још тимарили коње аустроугарима...

Још да полудим да плаћам 30 ојра маслиново уље...

Има једно село Ореои са прелепом марином на Евији близу Пефкија... затекли смо се кад је била нека манифестација где су на штандовима рекламирали мед, сир и маслиново уље... разне слатке ђаконије.. Стварно има уља која су боља од ових у кантама која су сасвим коректна...

У Шуш(а)њу смо се првих пар дана мазали маслиновим уљем и уљем од кантариона... на смену... продавали локалци на камењару... бем ли га који је то фактор био... :)

Pa ovo za Italiju je iz prve ruke info, u restoranima je 2 E po osobi usluga šta god da naručiš (tako je i uTrstu a i u Riminiju jer i tamo sam išao prije par godina). Pica je od 8 - 12 Eura ako je nosiš, ako je jedeš u restoranu to je još + 2 Eura po osobi. Ribu i ne jedu u restoranima jer je valjda skupa za sve, brancin 30 E porcija. Jbg nas je 5 odraslih -150 Eura, ručak, koliko god imao para nisam toliko rasipan.
Restorani, piće, to je poskupo.

Znači u Italiji možeš ostati gladan, jedu oni te špagete sa morskim plodovima, nešto kao splačine. Pice i sladoled su dobri, ostalo što se tiče hrane ništa.. Nula.

Ali ima jeftiniih stvari, u prodavnicama ima jeftinije hrane i odeće nego kod nas. Moji su nakupovali više nego što smo mi podnijeli na mora.
Sladoled je 2 Eura, kao kod nas je veličine 4 kugle. Imaju tržni centri sa jeftinijim hranom kao i kod nas.

Još zavisi i put. Meni je bliže Italija nego Grčka, manje granica. A i prijateljska je zemlja, kao i Grčka. :) Onima iz Srbije je bliže Grčka, jasno.

Nema naših registracija auta, ima dosta naših ljudi tu ali su tu došli iz Austrije i Njemačke, njima je to blizu.

Nije mi samo jasno zašto Švabe idu u Hrvatsku, kod onako lijepe Italije, to mi ostaje pitanje. Bliže im i i ljepše...

Не бих рекао да су непозната. Био сам и тамо ове године пар дана,Лидо ди Јесоло,наших људи колико волиш. Ипак ове године Азурна обала ме одушевила.
Pa ja bio u Bibione, ko je za to čuo.
A to je kod Linjana koji je još veći a i za njega niko nije čuo.

Hajd to Lido di jesolo je još i poznatije

A lijepa mjesta, turistička,
Neka tu plaža dobila nagradu kao ekološka i to, zelena zastava..

Nisam uopšte vidio registracija naših auta, nijedno iz Ex yu..
A mnogo naših ljudi ima, pričaju srpski čujemo. A u stvari to su naši iz Austrije, Italije i okolo

Nazad
Vrh