SeljakizGrada
Član
Evo ja prošle godine obišao dosta,u prvoj turi ka Golupcu,ali isao u krug preko Paraćina,prva stanica Grza,prelepo mesto i to je sve,svratiš na piće ili klopu malo razgledaš i više ništa ne nudi.Onda na Rtanj opet bez nekakvih sadržaja sem za planinare,interesantna planina ali opet bez sadržaja za odmor.Do Zaječara nema šta da vidiš sem Romulijane,koja je opet mesto koje obidješ za sat vremena i šta onda?Onda od Zaječara do Kladova pustoš i gomila radova.Kladovo grad ko grad samo da prespavaš Dunav ni mali prst da umočiš,a tek da se kupaš koliko je prljav,dalje ka Golupcu samo lepa priroda i ništa više,od istorijskih stvari sve obidješ za manje od 2 sata.Priroda jeste lepa ali ipak nije odmor već ekskurzija.Nemojte m zameriti ali imam pitanje za vas koi preferirate odmore u inostranstvo. Jeste li obišli i videli sve lepote Srbije? Lepo je videti i piramide i Grčku i azurnu obalu i Tursku i Tasmaniju itd. Ali meni je lapo i na Palić, Taru, Jastrebac, Srebrno jezero, Đerdapska klisura, jednom rečju jeste li obišli SRBIJU ili su tuđa dvorišta lepša od našeg?
Srebrno jezero je tako izvikana stvar,a par kilometara dalje tj bliže ako se gleda sa strane Kladova ima mnogo bolje kupalište u Usijana,opet nije more.Sve ovo za 4 dana.
Sledeća tura zapadna Srbija,Ovčarsko Kablarska je lepa stvar za videti i obići manastire,za duže zadržavanje turistički nema Bog zna šta da ponudi,Zlatibor standardno izbegavamo jer je čist vašar.Okrenuli na Ivanjicu pa obišli Javor i Goliju,priroda prelepa ubedljivo najlepši predeo Srbije je put od Ivanjice ka Sjenici.Ali opet turistička ponuda ravna nuli,Uvac ne treba ni komentarisati ko nije bio grdno greši.Ali sve je to za šetnju i prirodu koju obidješ za jedan dobar dan.U povratku na Pazar obišli manastire i to je to na Maglić nema penjanja jer je u rekonstrukciji,pa sam okrenuo na Kopaonik i tu opet ništa,ok lepa priroda ali ništa više.
Srbija ima prelepu prirodu,ali nije to za svakoga odmor lepo je videti,ali to ne može da zameni pesak,slanu vodu giros i gomilu piva,a i ko sme da gleda ima i dobrih žena 10 do 15 dana mozak na ispašu i zaboraviš na sve.
Što se tiče Vojvodine ravnicu ne volim pa samo kad se ide preko prolazim,a i nešto nema lepote kao po Zapadnoj Srbiji.