Letovanje 2021😨

Imam uplaćeno još od lane, sitonija, nikiti ili tačnije neko selo u blizini, treba da idemo 2og avgusta, pa ćemo da vidimo do tad šta će biti, nismo vakcinisan..
Sad sam trenutno u Petrovcu, u crnoj gori, došao na vikend sa ženom, gužva je normalna, cene su normalne, čak možda i malo manje nego što su pre bile..
Jedino me hebe vremenska prognoza, posle skoro dva meseca suše, i kad su kuruzi dobili po njonji, pada kiša ko sretna sad..

Што си старији боље возиш али треба и одмора. За дуге вожње треба добра припрема. Не бакћи се са машином коју не можеш да укротиш. Новија машина зна добро да умори али са старијом је тек право уживање. ;)

Uf mene lepo krenulo juce. Crko mi alternator kod Cuprije. Nikog naci, niko se ne javlja, ajd u Paracin, i tu nadjemo smestaj. Ljudi se bas potrudili. Jedva su nasli ko bi se prihvatio da uradi . Malo pre predao auto i sad cekaj.

Uf mene lepo krenulo juce. Crko mi alternator kod Cuprije. Nikog naci, niko se ne javlja, ajd u Paracin, i tu nadjemo smestaj. Ljudi se bas potrudili. Jedva su nasli ko bi se prihvatio da uradi . Malo pre predao auto i sad cekaj.
I meni tako 2018te,oko 3 ujutru iznad užica, prespavali ja I sosa u kolima, ujutru našao nekog čoveka iz požege, došao i doneo drugi alternator i kaiš, i sve naplatio 5000 din, pošten svet, još je taj alternator na kolima..
Još veći fazon, ja sam pre puta vozio auto kod "majstora" da ga sredi pred put.. Stavio valjda loš ležaj, jer se on raspao, a alternator je i dalje punio..

Evo stigao malo pre u Neos Marmaras. Moram ovim putem da pohvalim i preporucim taxi i vilu Modex u Paracinu. Ljudi su se stvarno potrudili kao za najrodjenijeg. Da nije njih verovatno bi jos uvek trazio majstora. Nije bilo pitanje cene vec ko hoce da uradi.

Neznam koliko da racunam vremenski put do Nidrija-Lefkada.
Planiram da vozim skroz bez prenocista usput(pretprosle god Metsovo prenociste).
Već godinama idem tamo, nekad kao krajnja destinacija, nekad kao stanica za feri (Kefalonija).Od Smedereva do Nidrija 10 ipo sati.Malo se dobija na vremenu jer su pre 3 godine pustili novi auto - put prema Arti i Patri pa se izbegava magistrala kojom smo išli od Janjine do Filipiade.Pravim dve kraće pauze (jednu u Srbiji, Predejane naravno, i drugu u Janjini), sipanje goriva u MK ne računam.Takođe ne računam ni granice jer smo stalno išli JUN / SEPTEMBAR, pa na granicama i naplatnim rampama skoro da nema nikog.Ako ideš ovih dana dodaj jedno 2 sata za granice i jedan sat koliko je Inđija severnije od Smedereva...Nešto čujem da će taj feri, koji je u Nidriju postavljen privremeno jer se onaj u Vasilikiju popravlja, vratiti ponovo u Vasiliki, možda već od avgusta, pa će putovnje trajati samo 40 minuta.Proveri tu informaciju.Dakle, 14 - 15 sati i sigurno stižeš na feri i kafa u Pixidi.

Evo i moga letovanja.
url=https://postimg.cc/yD3PNXWf]
20210727-104319.jpg
[/url]

Nazad
Vrh