Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ljudi,prvo pozdrav svima!
Moje pitanje je kako se borite sa korovom u redovima?
Ja međuredno kultiviram traktorom i to je odlično ali u redovima luduje sve i svašta i ne znam kako da suzbijem to.
Da li da održavam košenjem ili šta.
Probao sam da čupam sve ali to je nemoguć posao.
Naravno abroziju i slične biljek čupam iz korena i uklanjam iz voćnjaka ali ove travke ne znam kako da smirim
Inače lešnici su u prvoj godini, jesenas posađeni na površini od 2 jutra.
svaka prepouka je dobro došla..
Par puta sam se opekao na proceni međurednog razmaka, što kod mladih leski tako i kod starijih, pa ako nije problem kolega da nam kažeš?
Mislim na post iznad ( jer ne mogu da nekog oslovim po šaljivom niku).
Ispravno skroooz, i ja sam išao 5-3.5 i naravno da je gužva sad kad je prošlo desetak godina, a dalje planiram jaču rezidbu i borba na svim frontovima.
Svakako hvala
Ako se ne usudjujes da prskas herbicidima tek tako ,onda uzmes vlasu od 5l preseces je na pola a cep probusis busilicom i takvu napravu namontiras na vrh prskalice.Na taj nacin sprecavas zanosenje herbicida i mozes opusteno prskati.Ljudi,prvo pozdrav svima!
Ja međuredno kultiviram traktorom i to je odlično ali u redovima luduje sve i svašta i ne znam kako da suzbijem to.
Naravno abroziju i slične biljek čupam iz korena i uklanjam iz voćnjaka ali ove travke ne znam kako da smirim
Na taj nacin ces dobiti zemlju u kojoj ce ti noge propadati do zgloba i neces moci nista od naumljenog da uradis.Mozes sve to uraditi pa onda sledece godine da polako ako imas tarup ( sa cekicem po mogucstvu) prodjes celu povrsinu.Prednost tarupa je sto ce ti on polako sabiti zemlju a uz put ce je cekici izravnjati kao da je iznivelisano.Mozes i valjkom slicno postici ali neces imati tu ravnocu kao sa tarupom.E moj Vuče, dobri vuče, uzmeš olovku (motiku) i pišeš li pišeš (okopavaš li okopavaš) i to je sve što može da se uradi.....
Nego, imam i ja pitanje: planiram na jesen da poorem, potanjiram, izfreziram, podrljam i ostavim preko zime. Koliko mi je poznato, na taj način ću dobiti zemlju kao betoniranu što mi i jeste cilj, da mogu korov da počupam a travu da pokosim, a da dobijem ravnu površinu.....
Da li sam u pravu?
Pozz
Lepo ti to izgleda kolega trtmrt,koliki ti je ph kad spominjes hlorozu i jel si imao problema sa listom tj. jel prskas preventivno ili ne?I moja sadnja je jesen 2015 i do sad sam tukao vise puta,zadnji put opalio sa bakrom zbog gljivica a manifestovalo se tako sto list kao izjeden ili nedovoljno formiran,ponegde supjikav itd.Pozdrav.
- - - - - - - - - -
A moram priznati i da mozda imam malo i fitotoksicnosti ali sta cu poceci su takvi!
Pa zemlja ti je alkalna ,nije bas idealna za vocarstvo,zbog toga su ti sigurno i preporucili da prskas magnezijum i gvozdje.Hvala kolega
Ph u 0-30cm sloju je 7.35 a u 30-60cm je 7.67 jel to dobro ili lose?
Pozdrav.
Ljudi,prvo pozdrav svima!