Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko je potrebno vode lešnicima posađenim jesenas?
Ovog proleća kao što vidite udarila neka suša, zemlja je žedna kao u pustinji.
JA idem svakih 5 dana da zalivam pa me zanima ima li neko informaciju koliko često je potrebno i koja količina vode, naravno ukoliko se nastavi ovakvo vreme bez kiše..
Posto bih jos malo pa okopavao oko sadnica,da li neko moze da mi kaze da li ce doci do povredjivanja lastara sto tek treba da niknu ili nece biti problema!?
Mogu da se povrede, izbegavati okopavanje oko sadnice u krugu od 30-40cm.
Oko sadnice razbiti pokoricu grabuljama ili nekim alatom za razbijanje pokorice a pleviti korov rucno
Ja sam dobio preporuku od agronoma 2 x po 5 L po sadnici nedeljno.
- - - - - - - - - -
to mi je rekao agronom u vezi okopavanja
treba prskati polovinom Aprila sa Thiovit Jet 50g na 10L vode
do sad sam prskao sa kubik plusom 25ml + nurell D 10ml na 10 L vode, danas prskao sa isabionom 20ml/10L vode i vidim da opet ima pipe (koja jede cvetove i pupoljke) moracu ponoviti prskanje sa nurell-om. Ima jos nekih insekata u velikom broju po liscu, moram da se raspitam da li su stetni.
Lepo su olistali. Koje su sorte?
A da li je neko video ta stabla(ne mislim na zbunove) i kako to izgleda?karlose o kom uzgojnom obliku pricamo? 3t/ha (1100-1300 kg/ha jezgra) za zbun u ljusci je realno izvodljivo ali bas mora da se pogodi sve. Kod stablasica 4,5-5t/ha u ljusci je lako ostvarljivo... 5-6 kg po stablu jezgra.
Studija za nove zasade .....intezivne zasade treba vise nego intezivno orezivati.http://arec.oregonstate.edu/oaeb/files/pdf/EM8748-E.pdf
Ovo je studija za nove zasade. Smatra se da je ipak u intezivnom zasadu mnogo veca rodnost i da intezivne zasade treba formirati na 5x5 metara.