@neba 933
Žao mi je kad nekoga pokradu pogotovo što znam šta leski znači zalivanje . Ja takodje zalivam Dmb pumpom ,ali ni u razmišljanju je ne ostavljam samu da radi a kamoli u lesniku .Nose sve , više ne znaš ko više krade belci ili crnci . Dmb mi troši oko 15 lit. na 12 sati rada . I kada bi zalivao koliko ja hoću mnogo goriva mi treba . Rešio sam da probam da uvedem struju do sledeće sezone , i da dobro natapam lešnik .
@sava 28
Mi kupimo sami i znam šta je muka . Drugar mi je kupio Facmu usisivač i extra je zadovoljan , samo je cena oho . Ali kad dodje to u neke malo veće količine i mene čeka ta investicija . A do tada 2-3 godine ni sam ne znam šta ću . Ove godine se mučimo ručno oko 1 tone lešnika ( po mom proračunu ) , a šta će biti sledeće ko zna . Trenutno sam u izradi četki kao za komunalno ( za ulice ) , kojom bi lesnik sakupio na sredini , medjutim zemlja je tako ispucala od suše a i " dobre " zemlje da bih samo napunio pukotine . A posle neki usisivac ,pa da pokupim sve sa lišćem i grančicama da kuci u dvorištu polako . Ne znam ima puno ideja a ni jedna nije jeftina .
@ agrarian
Knjige su jedno a praksa nešto sasvim drugo .Sve što si napisao je tačno ali ja još ne videh voćnjak kome je voda naškodila ,pogotovu jul,avgust ove godine .
Bio sam skoro kod čoveka koji zaliva zasad nektarina vetrenjačom ( lepo za videti , a i čovek je super ) ,praktično 24 h . U sredini reda je mokro ne možeš da hodaš , a rodile nektarine extra .