Posle duze pauze u ovoj temi,evo da napisem koju recenicu i postavim nekoliko slika.
Ovo su lesnici koji su se donekle izborili sa proslogodisnjim mrazom,koji ih je dosta usporio.
Posadjeni su u jesen 2011 kao dvogodisnje sadnice i odmah u prolece sledece godine ih je uhvatio mraz,pa je dosta sadnica izrzlo.
Na jednoj parceli sam se pored mraza borio i sa posetiocima (lopovi,srne,zecevi,jazavci) i na kraju sam morao da ih izvadim/zaorem...oko 200 sadnica,tu je sad posejan kukuruz.
Kako koja sadnica i krene,tu su navedeni posetioci da ih skrate,gricnu ili trajno uklone.

Ovo mi je drugi lesnikarnik,gde imam do 100 sadnica.
Fotografisao sam posle setvospremiranja i prirodnim uklanjanjem (kopanjem) trave

posto je bio zapusten,jer sam se razocarao prosle godine i hteo sam i njega da izvadim.
Kada sam video da na nekim drvima ima ploda i kada sm video da su drva nekako pocela da rastu i ravijaju se,resio sam da ipak ostavim da vidim kako ce se dalje situacija odvijati.
Uglavnom,na ovoj parceli se nikada nista nije prskalo,nije se koristila hemija,pa bi se moglo reci da je proizvodnja organska.
Nisam upoznat kome treba da se obratim kako bih dobio sertifikat da je sve prirodno/organski,ali jos uvek je rano za to,posto na tek po koje drvo ima plod.