20 ari, tata je hteo do 200 sadnica.Ajde i ovde da pitam, o kojoj povrsini zasada je rec??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
20 ari, tata je hteo do 200 sadnica.Ajde i ovde da pitam, o kojoj povrsini zasada je rec??
Ovo nam je predložio komšija, da je to skroz ok, ali svakako pre ulaganja želimo da proverimo sve stavke.Da nije to puno?? Neznam kojih dimenzija i kojeg je oblika parcela, ali na 2000 kvadrata max 150, a mozda je i to mnogo. Gustina zavisi da li ce lesnici biti zbunasti ili u obliku stabla.
Tako je. Svesni smo da ne može prvi put da bude sve savršeno i možda čak i rodno, ali bar dobro da proverimo sve pre nego se upustimo u te vode.Triput meri jedanput seci.
Najpametnije bi bilo da angažuješ nekoga zaštitara iz tvog mesta i da se dogovoriš sa njim platiš mu da ti vodi program zaštite, obilazi gleda i govori ti kada, sa čim, koliko i kako treba da prskaš.....Ovo što tražiš savet preko neta ti je kao i sve što se radio on line, nesigurno i neopipljivo.Treba mi savet iskusnih:
Po prvi put mi se desilo da nisam uspeo (zbog vremenskih prilika, tj niskih temperatura i kiše) da odradim drugo jesenje prskanje bakrom. Prvo prskanje sam uradio 9. oktobra, kada je opala 1/3-1/2 lista, ali drugo (kad sav list opadne) nisam uspeo.
Šta sada (tj na proleće) činiti?
Raditi prskanje plavim uljem (to nikada nisam radio), ili nešto drugo?
Hvala na savetu. Iskreno, hteli bi da izbegnemo dodatne troškove. Zato sam htela prvo da se informiše i vidim koliko možemo sami.Najpametnije bi bilo da angažuješ nekoga zaštitara iz tvog mesta i da se dogovoriš sa njim platiš mu da ti vodi program zaštite, obilazi gleda i govori ti kada, sa čim, koliko i kako treba da prskaš.....Ovo što tražiš savet preko neta ti je kao i sve što se radio on line, nesigurno i neopipljivo.
Čak i neko ko se školovao za zaštitu biljaka ti neće reći ništa dok ne vidi usev bar ako je ozbiljan a ako nije može i Milan Tarot da savetuje
Izvinjavam se, još se snalazim.Posto si nova treba da znas da ovo nije odgovor i savet tebi vec onom ciji je post oznacio. U ovom slucaju clan pop. Mada mozes da ga iskoristis i u svom slucaju.
kolika je povrsina u pitanju?Šta je dobro za sakupljanje lešnika,pitam za druga,sve je manje radne snage.
ima oko 50 ari,svake godine je sve rodniji a radne snage nema.kolika je povrsina u pitanju?
bice mu dosta neki traktorski usisavac ili ovo na videu, prodaje novosadska firmaima oko 50 ari,svake godine je sve rodniji a radne snage nema.
U vezi sa ovim, ako je kalemljen lesnik nece izbijati okolo mladice?Bilo koji oblik sadnice da izabereš, grm ili stablo, razmak nek ti bude 6x6 metara, pa sad izračunaj broj sadnica na tvoju površinu. I da znaš, ako hoćeš stablo, treba da posadiš kalemljene lešnike, jer će ti večito grm izbijati ako nije kalem, i stalno ćeš morati da to sečeš, tj orezuješ. Isto tako treba da povedeš računa o sortama koje sadiš. Moj ti je predlog da za početak pročitaš temu od prve strane. I ti i tata Neke ćeš odgovore tu naći, ali će ti se otvoriti i ogroman broj pitanja. Srećno!