Evo da se javim posle duzeg vremena... dobismo četvrto dete prošle godine pa smo bili malo više zauzeti...
Bliži nam se četvrta vegetacija (možda i peta ali mislim da je četvrta). Dve godine sam rezao sadnice do balčaka, što bi rekli, nešto se susilo, nešto se nije ni primilo, nešto pokrali, uglavnom sarenis na terenu. Imam leske preko 2m sa lepim zbunom, a imam i stapice od pola metra... posle toga nisam rezao ništa namerno da vidim šta će biti i formirali se lepi žbunovi... e, sada ide priča o rezanju. Orezao bih ovih dana zbunove, ostavio bih ramene grane, jedno 3 do 5 po zbunu. E, tu nisam vican niti sam radio do sada. Kako rezati?
Evo slike dva žbuna, jedan veliki sa gomilom cvetova, drugi mali ali isto tako razgranat.
Molio bih iskusne vocare za savet. Idealno bi bilo da mi pošaljete sliku žbuna nazad sa npr. obeleženim samo granama koje treba ostaviti.
Unapred se svima zahvaljujem.
I da se nastavim na temu navodnjavanja. Postavio sam 2 cisterne / bidona od po 1000l, stavio stubove za sada samo u jedan red ali do proleća idu i ostali, 60cm u zemlju i toliko iznad. Ide na to žica pa crevo i to je preporuka svima zbog lakše obrade. Stubovi su na svakoj trećoj praznini između leski od odnosno na 12m, mada me nagovarao jedan za stavim na 25 nešto mi to mnogo bilo.
Pozz
Sent from my iPhone using Tapatalk