fantom_s
Član
Znaci u nekoj desetoj godini vec pripremati zamjenske izdanke?
Послато са SM-G800F помоћу Тапатока
Послато са SM-G800F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni je druga godina zasada upravo pocela i necu nista dirati vrv do 3-4 godine , zavisno od napredka sadnog materijala.. formiras zbun samim tim moras imati mali grm a onda orezujes i formiras vazu ,i baziras se na kolicinu plodova tim orezivanjem,sunce voda prihrana,prskanje obavezno itd.. neko kaze zasadis pa sl prolece orezes kako bi formirao korenov sistem da se biljka ukoreni i sto pre pusti mladice i napravi zbun... Ali ja nisam tako postupio mozda sam pogresio ali procitao sam svih 200 stranica i kusur na ovom forumu pa sam izvukao otp sta raditi...ali jos se ucim... Nisam merodavan ali mozes probati u ovom smeru tako im sigurno neces nauditi.. ps msm da ti je preblizu sadjeno ja sam isao na 4,5 m i mislim da je cak i to malo msm da je na 5,5 -6m idealno .. ako budem i kada budem mogao da prosirim ici cu tako na greakama se uci, obidji par zasada pa proceni ,na 3m ljudi vade u 10god svaki drugi zbun ,nema sunca nema toliko roda a mehanizacija nmz proci.. pozdravPozdrav svim clanovima, pisao sam u temi nekad u toku godine i raspitivao se o nacinima uzgoja i odlucio se na zbunasti. Danas sam posadio prvi zasad od 100 sadnica i imam istih nedoumica kao clan Aleksandrija. Da li je potrebno orezivati i kada? Ovo su slike od danas, nadam se da im mozete pristupiti.
Pisao sam o tome na forumu pre dva meseca. Procitaj ga dobro, pozdrav.Pozdrav svim clanovima, pisao sam u temi nekad u toku godine i raspitivao se o nacinima uzgoja i odlucio se na zbunasti. Danas sam posadio prvi zasad od 100 sadnica i imam istih nedoumica kao clan Aleksandrija. Da li je potrebno orezivati i kada? Ovo su slike od danas, nadam se da im mozete pristupiti.
Ja sam se opekao kupio sam jednogodisnje sadnice po ceni od 250 din koje su mi slabo napredovale , nasao sam na internetu ove godine coveka blizu beograda koji mi je prodao po 150 din dvogodisnju sadnicu koja je deset puta kvalitetnija i to cak sa muskim cvetovima, dobro razmisli sta kupujes i od koga, prevaranata je puno, nazalost koji gledaju zaradu...sretno nz koliko po pravilu foruma smeju ljudi da ti preporuce nekog ili neki rasadnik a da se to ne tretira kao reklama..Jos jedno pitanje.... Koji rasadnik preporucujete?