Babin kada si vršio zaštitu pre podne ili posle jer sada su u opticaju pčele. Mislim da ne bi trebalo kada su one prisutne.Juce i danas prskano Chorusom 50,mislim da je za ovo hladnije vreme idealan.
Poslato sa LLD-L31 uz pomoć Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Babin kada si vršio zaštitu pre podne ili posle jer sada su u opticaju pčele. Mislim da ne bi trebalo kada su one prisutne.Juce i danas prskano Chorusom 50,mislim da je za ovo hladnije vreme idealan.
Uredu je to Željko i puno hvala imam ja isto plan zaštite nego me zanima da li raditi pre izlaska pčela ili posle. Mislim u kom vremenskom terminu raditi sa Chorus 50.
Poslao sam ti na pp poruku.Nisam siguran jer sam neiskusan. Ali predpostavljam da treba ubosti termin pre pcela i kad je leska precvetala 70% . Da nema kise itd
Nisam siguran jer sam neiskusan. Ali predpostavljam da treba ubosti termin pre pcela i kad je leska precvetala 70% . Da nema kise itd
Babin kada si vršio zaštitu pre podne ili posle jer sada su u opticaju pčele. Mislim da ne bi trebalo kada su one prisutne.
Hvala puno na informaciji. Mislim da će biti dovoljno 30gr na 100 l vode za 65 stabala. Pozdrav- - - - - - - - - -
Imate u reklami za Chorus 50 https://www.agromedia.rs/agro-teme/z...s%C2%AE-50-wg- da je bezbedan za pcele tako da sam prskanje radio u periodu od 11 do 16 sati,temperatura je bila iznad 10 stepeni.
Hvala puno na informaciji. Mislim da će biti dovoljno 30gr na 100 l vode za 65 stabala. Pozdrav
Jel imas neku sliku pre i posle orezivanja?Ja sam isao sa 5g na 10l vode,kesica od 30g mi je pokrila 120 komada koji su u 12 godini,prskao sam ledjnim atomizerom,pre toga sam rigorozno orezao,na slici se vide orezane grane.
[/IMG]
Jel imas neku sliku pre i posle orezivanja?
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Ako ti nije tesko, bilo bi korisno..Na zalost ne,mogu od nedelje postaviti slike orezanih lesnika jer cu tada ici u selo.
Hvala na odgovoru znači da je ova moja koncentracija dobra jer i ja sam išao sa atomizerom DM 14Pe. Danas sam odradio zaštitu. Slikam atomizer i šaljem. Ako može foto pre orezivanja i posle orezivanja. Orezivanje mislim nešto uraditi za par dana a odmah iza orezivanja mislim a i biće vreme za zaštitu sa bakrom Funguran OH. Pozdrav .Ja sam isao sa 5g na 10l vode,kesica od 30g mi je pokrila 120 komada koji su u 12 godini,prskao sam ledjnim atomizerom,pre toga sam rigorozno orezao,na slici se vide orezane grane.
[/IMG]
Babin kazi mi kako si zadovoljan sa atomizerom,jel moze dobro da zavrsi posao i da li premazujes rezove i sa koliko vode zavrsavas prskanje?
Atomizer i lešnik.
babin jel ovakav atomizer koristis
https://www.kupujemprodajem.com/Pol...r-14L-BLACK-73534967-oglas.htm?filter_id=8051
Babin ja sam imao problem sa tim kapljanjem i išao je na servis ali mislim da je bila moja greška. Uvek kada odradim posao propustim kantu 10l čiste vode i ugasim motor i pustim da slobodnim padom izadje 3l vode tako da pumpa ostaje čista i bez tečnosti i za sada nemam problema.Atomizer vilager DM 14PE,obavezno sa pumpom visokog pritiska.Ja sam zadovoljan kako radi,lepo baca u vis,lepu maglu pravi,jako mala potrosnja,manje od dve litre goriva za 250 stabala.Jedina boljka je sto dihtung na pumpi visokog pritiska oce da probije i onda tu kaplje preparat kojim prskam,i to kaplje dok atomizer nerada, kada ga upalim pumpa gura tecnost i kapljanje prestaje,mozda su taj problem otklonili na novijim serijama.Kolicina tecnosti sada bez lica oko 150 litara na 250 sadnica u dvanaestoj godini.Litraza ide na duplo kada je leska pod liscem.Rezove premazujem drvofiksom,kilogram oko 280 dinara,mala cetkica za farbanje broj 30 i sa tim premazujem.
- - - - - - - - - -
Da to je taj atomizer,vidim tvoje lesnike,isti s kao moji pre rezanja samo sto je kod tebe veci razmak,ja sam moje rezao motornom testerom i to muski.Sve grane iz sredine posekao a i one koje su pocele da se povijaju na dole.
- - - - - - - - - -
Da samo je moj viliger isto sa busterom ili ti pumpom visokog pritiska