Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koliko sam ja zaključio tonda gentile dela lange je najbolja sorta... opet sve zavisi od zemljišta, zaštite, navodnjavanja, mikrolokacije...
Na putu ka Šapcu, od autoputa ka gradu ispred mosta, ima sa desne strane jedna lepa plantaža lešnika. Mogao bi da se raspitaš šta je posađeno.
Kako sortirate lješnjake za krckalice? Postoje li neka sita ili nešto još bolje? Za sada mi, zbog male količine ne treba, ali ipak se informiram.
Naime, čitao sam da se onim starinskim muljačama za grožđe, koje imaju podesiv razmak valjaka, mogu uspješno krckati lješnjaci ako su kalibrirani.
Iz razloga sto imam puno loma i nakon kalibracije. Kada sam uz pomoc rucnog vitla krckao ljesnjake na istoj krckalici nisam imao u opste loma.Zasto mislis da je prebrza?
Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
Treba ti dosta manje....kada sam imao krckalicu na tom principu ako se dobro secam broj obrtaja je bio oko 60 u minuti.Iz razloga sto imam puno loma i nakon kalibracije. Kada sam uz pomoc rucnog vitla krckao ljesnjake na istoj krckalici nisam imao u opste loma.
Trenutno sam motor sa 1400 obrtaja redukovao na 750, ali mi definitivno treba jos duplo manje.
Bas me zanima broj obrtaja kod orginaknih?
Znajuci da je sadni materijal obezbedio Janko Janković 100% je enis glavni.
Enis je smece u odnosu na vecinu drugih sorti. Aroma mu je nepostojeca u odnosu na italijanske sorte. Rimski koji zna da satruli ozbiljno opet je sorta za enis.Enis odlicna sorta mislim da je u vrhu, ne samo po krupnoci...
Enis je smece u odnosu na vecinu drugih sorti. Aroma mu je nepostojeca u odnosu na italijanske sorte. Rimski koji zna da satruli ozbiljno opet je sorta za enis.
Jel mozes da slikas kako izgleda ta tvoja krckalica?
Nemoj posle da bide da ti nismo rekli ))Forumasi malo sam sad zbunjen, ipak ostajem pri prosirenju leskara sa 400 sadnica Enisa.
Nece to da radi kako valja u kojoj god brzini da je. Ja pravim nesto na tu foru sada samo malo drugacije.Jeste, fi 70 sa 4 okrugle zice sestice....