Probao sam razlicite simuoacije i na kraju ovo malo cudo ispade najbolje. I to na velikim brzinama.evo i tebi jedne ideje
Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probao sam razlicite simuoacije i na kraju ovo malo cudo ispade najbolje. I to na velikim brzinama.evo i tebi jedne ideje
Tezak za kalibrisanje, tezak za lupanje a najtezi za prodaju ......mislim da u Italiji njega sade samo namenski.Ma ja bih sadio samo njega. Svake godine radja obilno i najukusniji je po meni.
Ako ti pored ogromnih povrsina u Hrvatskoj zasedjenoj pod istarskim ,moras da pitas nas ....Svi hvalite talijanske sorte. Kakvo je mišljenje o Istarskom duguljastom?
mislio da je Rimski lesnik Italijanska sorta, a ispada po nekim izvorima da je Nemacka , mada je Rimski po nekoj mojoj teoriji sorta Nocchione, ili njegov klon.
Na papiru , u praksi romana puni slicno onom prvom.
Skracenice DOP ili i.g.p. oznacavaju neki proizvod koji ima zasticeno ime ili poreklo i cije je ime vezano za taj grad ili oblast gde je nastao i gde se proizvodi. U svakoj zemlji su drugacije te skracenice o zasticenom poreklu. Ti si posadio i prodavaces sortu Tonda Giffoni, a onaj ko prodaje Tonda Giffoni igp znaci da je proizveo lesnik u kraju gde je nastala ta sorta u tacno odredjenim selima koji mogu da koriste oznaku igp. Kazu da ti proizvodi sa oznakama DOP ili igp , pod uticajem klime i zemljista, imaju bolji kvalitet i orginalni ukus.U pravu ste svi!
La Nocciola Romana DOP si riferisce al frutto secco, in guscio o sgusciato, appartenente alla specie Corylus avellana, varietà Tonda Gentile Romana e Nocchione.
La zona di produzione della Nocciola Romana DOP interessa sei comuni nella provincia di Roma e 31 comuni della provincia di Viterbo, nella regione Lazio.
Dakle, Nocciola Romana ("Rimski") jeste italijanska sorta, i kao i Tonda gentile Romana i Nocchione najviše se gaji oko grada Viterbo (region Lazio).
Reč je o 3 slične, ali različite sorte. Npr. sličnog oblika a različitog randmana itd.
- - - - - - - - - -
https://www.qualigeo.eu/prodotto-qualigeo/nocciola-romana-dop/
- - - - - - - - - -
Ili se firma zove tako a gaje sorte TGR i Nocchione... Ako neko zna dobro italijanski neka prevede