Sloba31
Član
Nisam siguran da iko u Srbiji hoće da od građanina postane zemljoradnik. Bolje i tih 200 evra i da budeš gospodin čovek nego da obrađuješ njive. Ulažeš u posao u koji nikad nećeš biti siguran da ćeš imati dobru cenu. Pogledaj malinare i sve će ti biti jasno. Mi smo tursko interesano područje... jbg. tako nam zapalo... i turski lešnik će uvek biti jeftniji.... zaboravi ferero oni preko lešnika kupuju zemljište.... kad kupe dovoljno neće više da otkupljuju..... A sva ta ulaganja u zasad i ograde i traktore i kalibriranje i krckanje i skupljanje lešnika i radna snaga i gledanje u nebo ili razvlačenja creva koje će neko da pokrade kao što će da ti kradu i lešnike i žicu.... I godine koje će da prođu dok nešto ne zaradiš a ovako stan svake godine 1200eura.... i na kraju šta ćeš deci ostaviti u amanet da budu zemljoradnici.... šta će im njive pokloni im stan....
Ipak ja ti želim svu sreću.... samo ipak mislim da nećeš da prodaš taj stan....
Ne znam zasto takav pesimizam. Eto i ja sam prodao stan u Beogradu i otisao da se bavim vocarstvom u selu i nisam se pokajao. Prvenstveno zbog toga sto mi to pruza veliko zadovoljstvo i sto sam sam svoj gospodar. Nema onog svakodnevnog stresa koji donosi zivot u velikom gradu.
Covek se ne zadovoljava sa malim i to treba pozdraviti. Narocito ako ce tamo da se preseli i odatle da ide na posao u grad. Da li ce uspeti to je pitanje. Ali ako ne proba ceo zivot ce se kajati sto nije pokusao.