Radim kao sebi. Polako raduckam nigde ne zurim,kad imam vremena odradim nesto ,pa posle opet.
Sablon sam ocrtao kod drugara koji trguje sa raonicima,ima od raznih proizvodjaca,a vec sam ranije cuo od dr Mirka da je Plamenov sa dobrom dimenzijom,njega i ocrtam,identicni su i onaj od mangana i onaj obicni od plocevine.Ovi ostali su zakinuti na meri,stavljao sam neki narandzaste boje preko Plamenovog i narandzasti je zakinut na meri jedno 2cm je uzi sa donje strane,i jedno 1 -1,5 cm je kraci na vrhu,kad se stave rupe na rupe.Otrpilike je narandzasti dimenzijom kao ovaj stari...a stari i poljak se poklapaju sirinom.Koliko sam zagledao sa novim plazovima kao da bi poljak mogao biti malo siri,jer citajuci po forumu i u razgovoru sa vlasnicima kazu da Leopard voli dobre raonike zbog dubokog plaza.A Plamen je siri od ova dva za skoro 4 cm.
Ovaj moj drug u ponudi ima i raonike od kovaca iz okoline Nisa(tako on kaze) i na netu sam nasao u oglasu da je taj kovac iz Raznja,bar na slikama su isti raonici kao i kod drugara na tezgi,kovani su i okaljeni i cena im je 3500, s tim sto je u ponudi imao za sve marke osim za Leoparda jer ih je sve rasprodao.Nisam mogao da ih uporedim po sablonu niti da ih kucnem i cujem zvuk,da li zvone ili imaju tup zvuk kao plocevina.Najzvonkiji zvuk imaju kovani Zastavini raonici ali oni rade samo za 756.Zatim po zvuku je plamenov manganski,,,,a poljak ima definitvno najzvonkiji zvuk kao i od gibnja.