Legalizacija objekata

Ma nema tu nikakve namere o rešavanju problema sa nelegalno izgrađenim objektima, već čist marketing žvalavog da se predstavi kao neko ko je za 100 evra ljudima rešio veliki problem. Očajnički vapi za poboljšanjem rejtinga pa bez sagledavanja posledica gura populističke mere kako bi skrenuo momentum sa stvarnih problema i dešavanja u društvu.

p.s. Vidim da se ovaj izraz "momentum" sve češće koristi, al' ja se nešto ne sećam da sam pre 10 godina i ranije ikad čuo da neko koristi tu reč. Je l' zna neko da li je to uopšte srpska reč ili uvezena novotarija kao mnoge druge?

A i konkretno pitanje u vezi sa temom: meni su narandžasto označeni svinjci koje svakako hoću da srušim, a kad mogućnosti dozvole da na tom mestu naparvim šupe za mehanizaciju. Šta raditi sa tim objektima koji će verovatno iduće godine biti nepostojeći?

Uzgred, izgleda da im ti snimci i oznake u bojama nisu baš u skladu sa objašnjenjima. Npr. sa bočnog zida garaže sam imao spušten krov na jednu vodu i to je bila prostorija za ogrev. Vremenom sam srušio taj krov na jednu vodu i produžio krov na dve vode koji je iznad garaže, tako da sam dobio još dve prostorije pod jedinstvenim krovom, znači garaža plus još dve prostorije (jeda je garaža za traktor a druga za ogrev) su sad jedna celina. Garaža je legalizovana a ove dve nove prostorije nisu. Ali na snimku tu nema oznake za te dve prostorije, ali zato ima na nadstrešnici koja je napravljena na ukopanim stupcima u zemlju bez zidova (šupa za baliranu slamu). Znači ono koje bi trebalo da je označeno nije označeno, a ono koje ne treba jeste...

o onom zahtevu za ozakonjenje i to sve plaćeno,geometar,arhitekta da nacrta stanje,takse i td .Sada to sve stopirano i mora po novom zakonu.
И мене је то пецало али објашњење је задовољавајуће: важе претходни снимци и пројекти затеченог стања само треба приложити број предмета да споје.

Znači ono koje bi trebalo da je označeno nije označeno, a ono koje ne treba jeste...
Сумњам да то раде "ручно" а питај Бога какав им је софтвер.
Него за сва питања право у главу. И за боје и све остало 0700/500-500 инфо центар.

na pinku najavili fantasticne rezultate u prijavljivanju, navodno 100000 prijava za ovu nedelju... nisam ajnstajn ali se meni cini da bi brojevi trebali da budu oko 400000 nedeljno, ako misle da se svi prijave,ovim tempom mozda se 1 milion prijavi.
verovatno se prvo prijavljuju oni koji zele da prodaju nekretninu,,, neznam sta se menja za onog koji ima jednu nekretninu,ima sve prikljucke i ne zeli da prodaje imovinu?

I do sad je stizao porez na imovinu iako nije legalizovano

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Šta sa objektima koji postoje, izgradjeni su posle 2021 (kada je poslednji put radjen snimak - plava boja), ili nisu uopšte prepoznati na planu?
Koliko sam shvatio za njih će biti potreban geometarski snimak - referat?
Za mnoštvo "privremenih" objekata šupe na stubovima, nadstrešnice, montažni čardaci i slično biće moguće samo da se "evidentiraju" ali se za njih ne upisuje pravo vlasništva u katastru. Koja je svrha svega onda?
Kako nešto može biti zajednička imovina ako je izgradjeno na parceli čiji je vlasnik samo jedan supružnik?
Mnoštvo nejasnoća i nelogičnosti.

Ja samo neznam ko je to isforsirao suprižničko vlasništvo.
Radi čega je to trebalo kada je i dosada imovina stečena u braku bila zajednička?
Evo sada stižu porezi na muža i ženu nezavisno i to na istu adresu.
Neke žene se bune što ih uznemiravaju, neke ne, a u suštini je jedna totalna glupost.
Što se mene tiče, ako su htele, ja bih im to sve potpisao, pa neka sva imovina glasi na njih i neka onda budu glavne.:haha:

@markojx
Odeš na a3.geosrbija. Učita ti aplikaciju, odnosno snimak iz katastra, zumiraš na područje (mesto, parcelu) koje te zanima. Onda sa desne strane otvoriš dodatni meni, izabereš opciju layers - slojevi, pod njom imaš evidentirani objekti. Kada otvoriš tu zadnju imaš mogućnost snimak 2016 - uočeni neuknjiženi objekti označeni narandžasto, snimak 2021 - isto sa oznakom plave boje.

Nazad
Vrh