Lav ili Jelen, a možda nešto treće pitanje je sad ?

Baš vala, kao što rekoh i nekad ranije u ovoj temi, od Jelena baš voli da udari u glavu. A na primer Nikšićko, koje se u istoj pivari pravi tj. puni je sasvim drugi univerzum, odlično pivo.

Dobar je i Lav, ali trenutno ipak kolo vodi Zaječarac.

Kod nas je najeftinije zajecarsko, bilo je jedno vreme 38 dinara sad neznam posto je,svi ga izbegavaju valda misle ako je jeftino da nevalja.

Nedavno sam probao Merak.Deluje mi prirodnije i ukusnije od mnogih piva.Ono je bas jeftino.:osmeh: Cinjenica je samo da je potrosnja piva mnogo veca nego nekoliko decenija unazad,a polja pod hmeljom drasticno manje.Sve mi se cini da pijemo tzv pivo,a ustvari tabletice rastopljene u vodi.Ocu reci cista hemija.Na zalost cena nije merilo kvaliteta.

Baš vala, kao što rekoh i nekad ranije u ovoj temi, od Jelena baš voli da udari u glavu. A na primer Nikšićko, koje se u istoj pivari pravi tj. puni je sasvim drugi univerzum, odlično pivo.

Dobar je i Lav, ali trenutno ipak kolo vodi Zaječarac.

Cekaj malo kako se jelen i niksicko pune u istoj pivari. Pio niksicko 84-85 jedno od najboljih piva koje sam pio , sumnjam da je to isto. A pio sam jedno 15-vrsta tocenih Engleskih i dosta Njemackih isto vecinom tocenih koja su po meni bolja od flasiranih.

363e08b102e65fa3d66ccda29d86db7a.jpg

Bio sam skoro na festivalu zanatskog piva u NS pa sam doneo nešto i kući za degustaciju. Na licu mesta udaranje po favoritima od prošlog puta a za poneti nešto novo

Valjevsko je odlicno pivo,ali se tesko pronalazi-
Tacnije u manjim mestima ga skoro uopste nema.
Moj favorit poslednjih godinu dana je Lowenbrau, koji se takodje puni u Apatinu.

Nedavno sam probao Merak.Deluje mi prirodnije i ukusnije od mnogih piva.Ono je bas jeftino.:osmeh: Cinjenica je samo da je potrosnja piva mnogo veca nego nekoliko decenija unazad,a polja pod hmeljom drasticno manje.Sve mi se cini da pijemo tzv pivo,a ustvari tabletice rastopljene u vodi.Ocu reci cista hemija.Na zalost cena nije merilo kvaliteta.

Nema hmelja,al tu su kukuruz i jecam..i voda naravno..ukus piva puno zavisi i od vode..inace volim piti coca colu,i probao sam je na raznim meridijanima i nigde nije ista,najgora je u africi,pustinja jbg i ko zna kakva im je voda dostupna...
Elem jelen volim kakvog je ukusa ali cenim da me boli glava od njega jer sam par puta pio njega a na etiket pise da je proizveden za tri dana tek..stancaju ga ne mogu da postignu,i mislim da su tu srozali kvalitet..

Volim Nikšićko, pa Jelen, Apatinsko, i Zaječarsko, baš tim redosledom mada ne odbijam ni druge sorte samo da ga ima, i po mogućstvu drugi da plaća, ihhhh, tu nema kraja...
Jedino mi u poslednje vreme Lav nekako ne prija, nije mi po ukusu i izbegavam ga kad možem, ali.....

Volim Rogonju, Lav'a, Merak, Zajecarsko i kad se nadje po nekad Budvajzer :cool:

isto volim da mesavinu pivo i limunadu, i pivo + CocaColu = Dizel :ppozdrav:

Kod nas se najviše pije Jelen i Zaječarsko, ja lično više volim Jelen
Nekada davno dok sam bio momak pa izlazio voleo sam Laško 0.33 širok grlić, pitko, ide kao ludo:ppozdrav:

Prija mi Zajecarsko a od kad u kaficu imamo Jelen toceno opredelio sam se za njega.Mnogo je lepse nego flasirano.Po prodaji ide najvise Jelen,Lav,Zajecarsko,Niksicko crno pa Staropramen.

Amstel, Crno Niksicko i Lasko su moj izbor :ppozdrav: Ne trosim to svaki dan pa mi nije zao da dam ni 100 dindzi ;)

Nazad
Vrh