Lav ili Jelen, a možda nešto treće pitanje je sad ?

Pretpostavljam da si pio Staropramen kod nas i da osecas ogromnu razliku.A znas onu reklamu,osetu ukus Praga,ha,kako da ne.Ja sam pio Krusovice,vidim imas ga na slici,original njihovo.To je babaroga pivo.Da se pravi kod nas bilo bi kao voda ali ona tvrda.

Do sada sam samo nasao bezalkoholni "union" i "jelen". Union mi je bolji od jelena ali ne mogu uvek da ga nadjem ali sa ovim "staropramenom" ne mogu da se porede. Nisu mu ni do kolena.

Staropramen je ok ,al imam zamerku da cesto mu varira kvaltet,nema standardnost ukusa.

pivo

swxn3t.jpg
Spram ovog piva ovo su sve cverglani,ko ga je pio zna o cemu pricam,napises ime u peni od krigle i stoji,koje pivo sad to moze.Takvu pivaru da zatvore nejde mi u pamet.

Dragi kolega,zatvorili su oni kojima je to bila konkurencija.Tako se to sada radi.Velika steta.Nisam ni znao da postoji.

Od 2 zla vise mi prija jelen, ne volim bas sladunjava piva kao sto je lav. Staropramen i Niksicko tamno obozavam i dostupna su mi, od manje dostupnih jako mi se dopalo Irsko Kilkenny i svetlo i mutno-crveno :osmeh:
Kilkenny-irish-ale-200x300.jpg

Od stare garde obozavao sam Sampion Vrsac izuzetno lepo pivo i kvalitetno.
Pre jedno 6-7god. probao sam Jagodinsko pivo koje je bilo namenjeno za izvoz, lik je izneo iz fabrike par kartona i tad sam jedini put video to pivo i probao :osmeh: jako kvalitetno, mozda je jos neko probao ovo pivo i dali zna kako se zove dal se jos proizvodi? Flasa 0,33 plava etiketa i naravno cica uokviren al u dosta manjoj dimenziji..

Najbolje pivo domaće koje sam probao je u pivnici Camelot u NS. Imaju svetlo, crveno i tamno, odlična piva.

Ritiševsko pivo Kruger je bruka dobro, tamno i svetlo su ubice, mada i crveno nije loše. Za NG se samo to pilo. :) Ko ima priliku neka proba, tamno je možda najbolje koje sam pio, a pio sam ih dosta, osećate ukus pečenog ječma dok pijete.

Nazad
Vrh