Lav ili Jelen, a možda nešto treće pitanje je sad ?

Ja sam uvek za zaječarsko i nema glava da te boli ujutru, nije toliko gazirano i gorko kao ostali. Ovde preko 90% prodaje ide na zaječarsko. Ima ga i u malim flašicama po kaficima. Posle njega možda pils a mislim da se i on u Zaječaru puni tako da Zaječarci svaka čast
Od ovih životinja uvek neka muka.
Опет да кажем,наша индустрија пива је пропала осим зајечарске пиваре која је квалитетом поразила сва звучнија имена.Сва наша пива са севера су на једном принципу и са врло мало разлике у укусу,који је иначе ужасан.

Zajecarska pivara je pod okriljem Hajnekena. Ne znam o kakvoj posebnoj razlici pricate. Jagodinsko je nezavisno od ovih velikih Multinacionalih kompanija.

Jesam i po meni to nije nista posebno. Ima ga u svim vecim radnjama, zajedno sa Amstel, heineken i MB. Mozda sam neki brend zaboravio koji pripada Heineken grupi.

Meni se Jagodinsko dopalo. Potpuno je drugacije od ovih masovno industrijalizovanih piva.

Stari obažavalac jelena , i jedino od domaćih koje mi paše , bolje od mnogih stranih brendova na našem terenu . Dabome govori o mom ukusu , ali sve ovo važi za limenku 0.5l (konzervu) , u flaši nema veze stim . Jel vo još neko primijetio , meni je to dvoje ko nebo i zemlja ?

Нисам пио скоро јагодинско,некада је било одлично.Такође сам некада уживао у Јелен,Лав,Никшићком пиву.Сада да ти поставе следећа пива на столу и да пробас по једну чашу од свих:Јелен,Лав,Никшићко,Туборг,Бадвајзер,Старопрамен,Амстел.Разлика је скоро никаква као и укус који је очајан.У кафани код мене сви имају исту цену од 90 РСД.Е а да ти донесе неко Туборг из Данске да га пробаш упоредо са овим нашим,рекао би да нема ни једне једине сличности.

Može tehnologija da bude vrhunska ali nikada ne moze biti isto kad vodu točite sa Dunava gde kenja pola Evrope i kad točite iz neke bistre planinske reke. Najsličnije ovom zaječarskom je nekada bilo niško kod nas ali se više ne proizvodi. i naravno jagodinsko priznajem, samo ga odavno nisam probao

A razlika postoji to je sigurno, možda neko ne oceni to na flašu dve, ali na veću količinu se primeti:ppozdrav:

Za Nisko sam cuo da je bilo odlicno. Na zalost nisam imao priliku da ga probam.

Vrlo slično sadašnjem zaječarskom i isto radjeno samo u zidarskim flašama. Izgleda da one daju neku posebnu draž. Kao ispred zadruge...
I sad uletim ponekad u radnju i tražim niško, pa se ispravim na zaječarsko

Kvalitet piva zavisi najviše od kvaliteta vode (jer čini 90% sadržaja piva), voda Vojvodine je arteškog porekla samim tim kvalitet nije dobar a onda ni piva nije nešto naročit.
Po kvalitetnom sastavu vode najbolji kvalitet piva ima Nikšićka pivara jer su joj durmitorski izvori prečisti. Što se tiče marketinškog proboja Jelen i da ima najgore pivo taj će da ga proda jer mu je marketing predobar u odnosu na ono što se prodaje. Jedina prava srpska pivara po receptu iz češke, a još neprodata i je Jagodinska pivara, sa sasvim zadovoljavajućim kvalitetom voda za Jagodinskog čiču dolazi sa planine Juhor i crpe se na dubini od 235 m iz juhorskog basena. Skoro su počele i limenke da se proizvode.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=08&dd=05&nav_id=884835

10329027_10203916916034110_3307355311954077846_n.jpg

P.S. s kakvim se znanjem ide u kafanu:ppozdrav:

Ovo Jagodinsko iz limenke mora da se proba...
Od svetlih piva naj bolje mi pase Staropramen-limenka (flasirano 0,5l je sve podjernako ne kvalitetno na nasem trzistu)
Od tamnih zna se Niksicko ne prevazidjeno, ni Ginness ne moze da mu pridje...

Kvalitet piva zavisi najviše od kvaliteta vode (jer čini 90% sadržaja piva), voda Vojvodine je arteškog porekla samim tim kvalitet nije dobar a onda ni piva nije nešto naročit.
Po kvalitetnom sastavu vode najbolji kvalitet piva ima Nikšićka pivara jer su joj durmitorski izvori prečisti. Što se tiče marketinškog proboja Jelen i da ima najgore pivo taj će da ga proda jer mu je marketing predobar u odnosu na ono što se prodaje. Jedina prava srpska pivara po receptu iz češke, a još neprodata i je Jagodinska pivara, sa sasvim zadovoljavajućim kvalitetom voda za Jagodinskog čiču dolazi sa planine Juhor i crpe se na dubini od 235 m iz juhorskog basena. Skoro su počele i limenke da se proizvode.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=08&dd=05&nav_id=884835

P.S. s kakvim se znanjem ide u kafanu:ppozdrav:

Druze verovatno da nisi upoznat sa cinjenicom da se "Niksicko pivo" proizvodi u Apatinu, odnosno puni ga Apatinska pivara. Informacija je 100% proverena.

@vadj Druze poznato mi je, jednostavno pripadaju istoj korporaciji Molson Coors, i za srpko trzište se Nikšićko proizvodi u Apatinskoj pivari, a Jelen u Trebjesi u Nikšiću, tako smanjuju trošove distribucije. Nekad se 90-ih Nikšićko punilo u Jagodini i obrnuto u manjim količinama. Ipak,ovo korporacijsko mesanje piva iziskuje kompromis u proizvodnji i odstupanja tako da je opet moj glas ide manjim nezvisnijim pivarama. Pozdrav:ppozdrav:

Samo bavaria a prolazi i valjevsko i nista vise
Мислиш ли на баварију која се код нас у окружењу прави или оригинал.Некада,пре 10година сам пио Бавариа 0,25мл и то је било најлепше пиво у животу а цена је била огромна.Прошле године на жетви,ко вози комбајн он зна колико је пиво добро у том тренутку,зове ме другар и каже:можемо ли код мене да жањемо ево купио сам пиво Бавариа да се почастимо!Ја му кажем ако треба може одмах,нема да чекаш ред.Изнесе он то пиво у лименци кад оно узас живи,исто као и свако друго пиво са севера Србије.Видим купио га у Метро-у цена била око 40рсд.Некада је то коштало пре 10год. мислим 120 рсд.Али је вредело сваки динар.

O cemu vi pricate ko da se voda ne da procistiti - osmoza i filteri zar stavrno mislite da bi jedan takav gigant spao na to da mu necista voda kvari ukus proizvoda
Izvorska voda jeste bolja posto ima minerala u njoj, al ako nista budite sigurni da u pivu dobijate cistu vodu.

Вода је најјефтинији састојак.Него остале су састојке измењали да би више зарађивали и тако су упропастили пиво до краја.

Nazad
Vrh