KWS hibridi

Imas na prethodnoj strani prinos,agrotehnika na tih 2 k.j je bila oko 300 kg Ureja+sredinom marta oko 400kg npk 3x15...Klijavost 98%,energija 95.Inace gde sam sejao na 23,5 medju.razmak nije nista manje bilo,ja Kermess sejem 7-8 godina redovno i jos nije podbacio!

Video sam po meni je to odlican prinos a i dobru si agrotehniku primenio,ja sam zaoro u jesen za kukuruz 200kg mapa po jutru i sad cu pred setvu baciti jos 200kg ureje i mislim da bi trebao da postignem solidne rezultate ako bude godina kako treba.

Hteo bih da pitam nesto....Ja sam iz okolinee Nisa...A obradjujem negde oko 5ha,ove godine cu da zasadim oko 3ha kukuruza....Hteo bih da sadim Kermes,nisam imao iskustva sa njim,pa se pitam dali bi on uspeoo kod nas da se rodi,jer mesto gde zivim pretezno je brdsko-planinski kraj? Hvala unapred :)

Beži od njega ko đavo od krsta, napada ga plavetnilo pa na kraju nema ništa. On je odličan hibrid ali kad ga uhvati plavetnilo samo kočanj ostane. Svi KWS hibridi su baš skloni plavetnilu.

Konkretno crvenilo kukuruza koje napade sve sorte kukuruza ali KWS je posebno podložan crvenilu. Ja sam sejo jedne godine i nikad više, jedino možda 3381 manje strada od crvenila jer je raniji hibrid. To je kod mene praksa pokazala ali ne samo kod mene nego u celoj okolini, možda drugi imaju drugačija iskustva.

U prethodnom postu ste napisali plavetnilo pa sam Vas zato zamolio za objašnjenje. U temi o crvenilu kukuruza ima dosta primera i iskustava koja govore da ne postoji veza izmedju
hibrida i pojave te bolesti.
Od članova se i očekuje iznošenje iskustava a preporuke ovog tipa zadržite za sebe:

Beži od njega ko đavo od krsta, napada ga plavetnilo pa na kraju nema ništa.

Pa ja sam izneo samo svoje mišljenje jer sam tako prošao sa KWS, nisam nikoga uvredio ali ako se nekome ne sviđa moj stav, neka zaobiđe moj post.

I italijanski je dobar,Ja sam sejao prosle godine ,odlicno nicanje i sve ostalo bilo na nivou kws-a

Jel zna neko gde ima 3381 ili karmas zaprašen? Kod mog dilera neće biti moguće naručiti tretirano seme za manje površine. Treba mi za oko 5kj.

Nazad
Vrh