KWS hibridi

Kermes nije više kao što je nekad bio...čim počnu naši da ga "pakuju" kao prosle godine,zaboravite na sklop i enegriju nicanja...seme ni na oko ne izgleda lepo...prošle godine sam kupio kao madjarski kermes,sejao sam ga na istoj njivi pored dekalba sa identičnom agrotehnikom,razlika je uočljiva iz avoina...(dekalb dva lista,a kermes još niče...)!!!

Najbolji sklop u poslednjih nekoliko godina imao sam prosle godine sa Kermesom a najlosiji sa LG Ponchom! Na njivi gde sam sejao na 22,2 cm razmaka,nije falio nigde a prinos sa 2 k.j sa te njive je bio 2 zmajevke 485 i 2 Zastave od 5t sa stranicama pa me ubedjujte do sutra kako je Amerikanac bolji od Nemca!!!

Jel sejao ko Luce prosle godine, ja sam nekada sejao kad se pojavilo seme i bio sam veoma zadovoljan sve dok nije pocelo kod nas da se doradjuje seme, od tad nisam. Da li se nesto promenilo u kvalitetu jer sam razmisljao ove godino ponovo da ga posejem, tj isto Luce za cardak

Jel sejao ko Luce prosle godine, ja sam nekada sejao kad se pojavilo seme i bio sam veoma zadovoljan sve dok nije pocelo kod nas da se doradjuje seme, od tad nisam. Da li se nesto promenilo u kvalitetu jer sam razmisljao ove godino ponovo da ga posejem, tj isto Luce za cardak
Nisam sejao Luce,ali jesam Kity i to sto ti mogu reci je da ako imas neku dobru njivu,uz punu agrotehniku zna da rodi jako,jako puno i za branje je odlican,naravno dok ja vlaga malo veca!On ti je FAO 490,posej ga neces zazaliti

@worm
Komšija ga seje od kada se pojavio i ne menja ga još uvek. Prošle godine sam mu brao, odlično je rodio. On ima samo tu jednu njivu i
u njoj je više stajnjaka nego zemlje.

ja sam ga sejao preko 10god svake godine samo luce a prosle god em seme nije bio nikakak pa isto takav i nicanja a i krajni rod istolose tako da ove god necu ni da pomislim da ga sejem pozz

Pre sam sejao Kermes i imao sam najbolji prinos sa njim, dok mi se predprošle godine desilo sa njim da je bio najlošiji preko 60% je bilo bolesno sa crvenilom, i imao sam najmanji prinos baš kod kermesa, najviše je bilo bolesnih. Od tada više ne sejem ništa od KWS-a.

Da li mi neko moze reci gde su doradjena semena kws hibrida ,da li kod nas ili napolju?

Branko imaju svoj doradni centar ovde kod nas uvežen iz Italije i mislim da je smešten u Karađorđevu kod Zobnatice tako nam je rekao na predavanju njihov promoter.

Moja greška u Karavukovu kao što je napisao Lala.

Poslednja izmena:
Prošle godine je bio turski i madarski...seme poreklom iz turske je bilo ok,al ovo madjarsko je bilo katastrofa...

Nazad
Vrh