savato
Član
Verovatno je u pitanju Crvenilo kukuruza,on je pogotovo sklon zato sto ima jak ako se ne varam Keiromon,miris koji privlaci insekt cikada Reptulus Panzeri i cim ga upljuje,otprilike kraj jula,pocetak avgusta biljka pocinje da se susi-klip takodje...Hrani se i korenom psenice,pa uglavnom ako ti je njiva pored psenice te prve vrste do psenice budu gotovo sve sasusene...Ili cak sledece godine ako prezimi larva,bude crvenila na istoj parceli...Ja ne znam kako je kod vas ali kod nas dok smo istovarali obran kukuruz,na klipovima se nalazilo na stotine pcela i tako iz dana u dan,ja ne budem lenj i liznem "tur" klipa,tj. sapurinu kad ono slatko kao med,mozda insekti znaju nesto sto mi ne...Pre sedam dana skinuo kermess sa nepunif pet hektara prinos nesto vise od 26400 kg,napala ga neka bolest susnica ili tako nesto dolazili iz kws i rekli da nema tu nema spas pored kermesa imao sam poa hektara 3381 prinos sasvim 4,5t ali njega nije napala bolest.Iz kws su rekli kada je kermess napala bolest bio je u veoma dobrom stanju i da imao dosta zelene mase dok je 3381 vec poceo da zuti i nema sta da trazi na njemu, dogodine samo grupe 300 400