Nada i vera
Član
Zna li neko sta da radim sa kupusom kod kog su listovi sve 'izgrickani', a ne znam sta je u pitanju, koji li je to insekt, buba...Ima li nesto prirodno cim bi se kupus isprskao ? Izgrickani deovi su u obliku sitnih krugova.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Verovatno buvač,poprskajte sa Nurell D ili slicnim sredstvom. Vidite u poljoapoteci.Zna li neko sta da radim sa kupusom kod kog su listovi sve 'izgrickani', a ne znam sta je u pitanju, koji li je to insekt, buba...Ima li nesto prirodno cim bi se kupus isprskao ? Izgrickani deovi su u obliku sitnih krugova.
Bilo pre par godina isti problem,do semena jePoštovane kolege!
Kupus Bravo je u pitanju. Zašto tera po 3-4 izdanka? Na njivi sam mislio da je zec pregrizao sredinu, ali ima toga i kući u bašti, gde sam siguran da nema zeca.....?
Hvala na odgovoru! I ja sumnjam na seme. mada sam skupo platio, misleći da je vrhunsko seme.Bilo pre par godina isti problem,do semena je
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Није до семена као семена него су ти врв увалили старо или препаковано семе. Када купујемо,увјек купујемо директ у Де или Холандији.Hvala na odgovoru! I ja sumnjam na seme. mada sam skupo platio, misleći da je vrhunsko seme.
Ovo je Clause. Koje da kupim sledeće godine?
Ima,mada sam 2x prskao Swichem i jednom Signum,nije strašno tu i tamoKakva je situacija sa trulezi u kipusu?
Dugacka karencaA bakrom?
Izgleda da ipak i pocetnici koji imaju svoj tifon, sadilicu, rasadnik, njivu spremnu za sadnju i sve ostalo sto je potrebno za proizvodnju seku kupus..Može saditi kupus ko god hoće. Velike teško to da zanima kada je radni sat došao do 500dinara.... Takođe bez sistema za navodnjavanje ne vredi ni pokušavati..... A neki amater početnik sa 10-20-30kj zemlje što obrađuje, jednostavno nema sada da ulupa 10-12k€ u sistem za navodnjavanje, bunar sadilica. + što 101% nema mehanizaciju da spremi sada ovako suvu zemlju posle ječma/pšenice.... A sigurno je nije ostavio praznu.... Tako da ne mora da znači da će ga seći....
Ја сам данас први пут посејао оглед за своје потребе. Сутра би требало да опрскам Рафалом али из искуства знам да је више него скроман. Друга ствар је не знам како да га одбраним летос од скакаваца. Бар 3 врсте се појаве преко лета у задње 3-4 године.Da li je neko probao direktmu setvu kupusa? Nailazim na internetu da su radjeni ogledi, i da su rezultati dobri, ali ne mogu nista konkretno naci!