Kupus -- opšta tema

Obično traže 5-6-10 dinara za struk. Pa gde se nađu... Po meni je bolje da ga proda pa koliko dobije nego da ga baci.... Rođak kupio pre 2 dana 50k za 90k dinara.
 
Koliko vremna treba da prodje izmedju primene Stomp Aqua i rasadjivanja? Ili moze odmah rasadjivati? Ne pise u uputstvu.
 
Koliko vremna treba da prodje izmedju primene Stomp Aqua i rasadjivanja? Ili moze odmah rasadjivati? Ne pise u uputstvu.
Ja sam prskao uveče i onda odmah spremač. Kako prska tako spremam. Ujutru smo sadili. Jedno moje zapažanje je ako ne baciš minimum 1000L/ha da neće delovati ni 20%. Tako da bukvalno džabe bacaš hemiju.

Kod mene prve godine nije uspelo baš kako treba. Sledeće godine kada sam povećao dozu na preko 1000L uspelo je bilo tako da su 5 ljudi okopali 1,2ha za 6 sati i nije bilo travke bukvalno.
 
Stomp aqua sam izbacio pre par godina, razredjen maximalno, bolji obican Stomp 330 ili Zanat i slicno.Pricaju kako drzi dva meseca travu pod kontrolom, bla, bla........
 
Koliko djubriva se baca pred sadnju? I da li se zanat inkorporira ili ne?

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Ala ce da rade tanjirace na jesenjem kupusu,ima ga posadjeno kao nikada do sada,ko nikada nije,ove je godine prvi put,a takvih je mnogo,kao i onih stalnih koni su duplirali povrsine,bice za badava

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Može saditi kupus ko god hoće. Velike teško to da zanima kada je radni sat došao do 500dinara.... Takođe bez sistema za navodnjavanje ne vredi ni pokušavati..... A neki amater početnik sa 10-20-30kj zemlje što obrađuje, jednostavno nema sada da ulupa 10-12k€ u sistem za navodnjavanje, bunar sadilica. + što 101% nema mehanizaciju da spremi sada ovako suvu zemlju posle ječma/pšenice.... A sigurno je nije ostavio praznu.... Tako da ne mora da znači da će ga seći....
 
Nazad
Vrh