Kupus -- opšta tema

Pozdrav forumaši,

kako se rešiti belih mušica u kupusu i kupusnjačama? Bio sam danas u apoteci i zaposleni mi je rekao da ne postoji ni jedno sredstvo koje efikasno rešava problem tih belih mušica. Postoji kod BAYER-a ali je 7000-9000 dinara. Sve ostalo što kupim je po njemu bacanje para.

Nemam puno kupusnjača, svega par redova za porodicu.

Unapred hvala na odgovorima.

Sta mislite da li ce jesenji kupus imati iole prihvatljivu cijenu,imal kakvih pokazatelja vec sad po tom pitanju?

Pozdrav forumaši,

kako se rešiti belih mušica u kupusu i kupusnjačama? Bio sam danas u apoteci i zaposleni mi je rekao da ne postoji ni jedno sredstvo koje efikasno rešava problem tih belih mušica. Postoji kod BAYER-a ali je 7000-9000 dinara. Sve ostalo što kupim je po njemu bacanje para.

Nemam puno kupusnjača, svega par redova za porodicu.

Unapred hvala na odgovorima.

Belu leptirastu vaš rešavaju mnogi insekticidi jeftini ili skupi. Poenta u tretmanima je da se stavi uljani okvašivač koji ne penim ja stavljam Alteox čini mi se P i Chess jedan tretman pa u roku od 7 do 12 dana ponovo jer se larve u tom vremenu pile, ali ne postanu polno zrele i posle toga još jedan tretman isto posle 7 - 12 dana možeš Harpunom sa do 800 litara vode po hektaru. Ova kombinacija će rešiti sve tvoje probleme pod uslovom da si sve primenio kako ti je napisano i da su koncentracije sredstava u potpunosti kao što stoji u uputstvu. isto tako bitno je da temperatura bude preko 25 stepeni tih dana kada prskaš jer tada se larve pile na 14 do 21 dan, ako je hladnije larve se pile do čak 42 dana, onda treba uvesti i četvrti tretman koji če poklopiti svih tih 42 dana npr 14+14+14.
Ako je prenamnoženost leptira prevelika onda prvi tretman treba da bide Actelic koji ima i bum efekat i sve će za par minuta biti na zemlji.

Nazad
Vrh