Kupus -- opšta tema

Šta mislite da li će kupus i 2016 godine imati dobru cenu, obzirom da najavljuju veoma sušnu godinu?

U Futog su dolazili Rumuni i vukli kupus šleperima. Šta se kod njih desilo sa kupusom? Da li neko zna?

slike.php
[/URL] [/IMG] ovogodišnji rasad NOZOMI...

Poslednja izmena:
Kada je posadjen kupus i koja sorta, kada planirate rasadjivanje na otvorenom? Trazim i prvi put na porukama vidim da neko hoce da radi ranu proizvodnju na otvorenom. Kakva su iskustva? Ja se licno jos uvek dvoumim. Prosle godine sam zatanjirao 20-tak ari.
Sadio sam Kevin i Suntu. Sve je bilo dobro, osim cene. Ove godine neznam koliko je posadjen. Ako ima jos ljudi koji su sadili pa da cujemo misljenja.
~Novi sam u diskusijama i prvi put pisem poruke na ovom forumu.

Ja ga radim svake godine i sadim pocetkom marta kad vreme dozvoli nekada i prvog aprila.Prosle godine je cena bila uzasna ali ipak ga nisam zatanjirao prodavao sam i po 9 din.Koliko vidim sadi se i ove godine slicnim intenzitetom videcemo.Ne mirise mi na dobro.Koliko se sadi kod vas hoceli ga biti manje u odnosu na proslu godinu?

Bolje da samo ostane razmisljanje na zalost, bice manja steta.... Kako izgleda, bice dzabe, pogotovo kada jos malo krene iz turske svasta.... Ja ozbiljno razmisljam da prepolovim, da ga ne moramo ribati tanjiracom...

Kako drzava razmislja o svojim gradjanima,, tipa bescarinskog uvoza paradajza iz turske lako moze da bude ove godine mnogo toga za tanji4acu .Ovo sto rade je potpuno ludilo mozga unistavanje sopstvene proizvodnje zarad nekog politickog marketinga.Pa zar stvarno mislie da smo toliki mazohisti i budale?

Pocetak marta i aprila sadnja je kasna, pitam da li ima neko da sada sadi i koju sortu. Sadnja kasnija ne odgovara zbog drugih kultura. Sta sadite posle kupusa?

Pocetak marta i aprila sadnja je kasna, pitam da li ima neko da sada sadi i koju sortu. Sadnja kasnija ne odgovara zbog drugih kultura. Sta sadite posle kupusa?
rani kupus tipa NOZOMI rasađen u prvoj polovini marta NA OTVORENOM prispeva najkasnije krajem maja,početak juna... bez obzira na dinamiku prodaje imaš dovoljno vremena istu parcelu pripremiti za karfiol .ili kasni kupus...

Upravo tako i planiram. Razmisljanja mi se svode da li ići na krupniji kupus, koji ima malo duzu vegetaciju ili da sadim Kevin. Kevin i Suntu sam sadio prosle godine, glavice su do 1,5kg i dugo ostaje na njivi, ne puca. To sam iskusio, cena je bila nula i dugo sam cekao promenu cene, koja do kraja nije dosla. No to mi nije bio cilj da dugo ostane na njivi, nego da ga prodam. Dok mi je stajao na njivi pojavio se Pruktor sa krupnijim glavicama, tako da sam ja sve ovo zatanjirao. Cenu nisam mogao da dobijem ni na pet dinara.
Sada se dvoumim, i prolazi mi vreme, a istovremeno gledam da na istoj parceli posadim jesenji kupus i karfijol.

- - - - - - - - - -

O Nozomiju neznam nista. Koliko mu vremena treba dana od sadnje do sece, koliko je glavica teska. Cena semena.

- - - - - - - - - -

Danas sam se odlucio da jos jednom pokusam sa Suntom. Ona je jedino imala u apoteci od ranih sorti, pa nisam morao mogo da biram. Ostavio sam za ponedeljak da zasadim.

- - - - - - - - - -

Kontejneri od 104 ili 140 rupe?

Jel radio neko Discos F1 od ZKI?

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Nazad
Vrh