Kupus -- opšta tema

Da nemas tu neke goste u kupusu , tipa braon leptirici pa malo buse listove?

To malo me ne sekira uopste.Prskano je Cipkordom Voleyom,kasnije Fastak.

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Sličan je našem ogulincu bio sam postavio slike.
Čak su se i skrižali s našim inače zelje odlično za kiselit.
Može dugo i stajat i dosta dobro rodi.
Sjeme lako dobijete sami iz njega ostavite prijeranke i imate koliko treba
kako se ostavlja za seme? jel se ostavi na njivi da prezimi pa na prolece tera u cvet ili sta?

6e60052eb7ab5d1d298dd058105fa2cd.jpg

Da li se sme i cime(mozda KAN) prihranjivat kupus u ovom stadijumu razvoja,ja sam do sad dva puta prihranjivao jednom posle sadnje sa 15:15:15 i jednom sa KAN-om medjutim nije mi bas onakav kakav sam ocekivao pa razmisljam na jos jednu prihranu ali neznam da li sad vec nije kasno za to,da li je ko vec nesto slicno radio?

Edit:Kopirao sam sliku od clana "Bi Zeleni" nadam se da mi nece zameriti.

Ja mislio rasipacem pa da odma zalijem,da li u redove ako bacim nece biti daleko da ga biljka usvoji.
Sta si mislio da bacim,KAN ili nesto drugo?

Nisam sto posto siguran ali mi se čini da je tako da u drugoj godini izađe cvet iz sredine.

Toko je sjeme se dobiva druge godine. Izaberete najbolje glavice i jednostavno ih isčupate i posadite tamo gdje vam neće smetat na proljeće. Iz glavice izađe stapka sa žutim cvjetom i onda samo pazi kad bude sjeme da se ne prospe nego ga pokupi i imaš svoje sjeme. Samo ima jedan mali problem u uzgoju kupusa isto kao što ja ovdje nikako nemogu prodat futoški neznam kako ćete vi tamo prodat varaždinac koji je super kupus ali ljudi su ljudi.

@Marko69 zašto nebi uzeo neko vodotopivo gnojivo i jednostavno ošpricao kupus, sada u ovom stadiju jako je teško radit rasipačem a da ne napraviš neku štetu.

Ja mislio rasipacem pa da odma zalijem,da li u redove ako bacim nece biti daleko da ga biljka usvoji.
Sta si mislio da bacim,KAN ili nesto drugo?

Nemoj kan gnjiti će na korijenu , možeš prihranu preko lista baš za kupus tražiš ali onda vole pucat glavice brže dođe , pogotovo poslije kiša.

Toko je sjeme se dobiva druge godine. Izaberete najbolje glavice i jednostavno ih isčupate i posadite tamo gdje vam neće smetat na proljeće. Iz glavice izađe stapka sa žutim cvjetom i onda samo pazi kad bude sjeme da se ne prospe nego ga pokupi i imaš svoje sjeme. Samo ima jedan mali problem u uzgoju kupusa isto kao što ja ovdje nikako nemogu prodat futoški neznam kako ćete vi tamo prodat varaždinac koji je super kupus ali ljudi su ljudi.

Imam primera gde kupus prve godine nije zavio glavicu a da je druge godine cvetao....

Znaci onda sve sad u ovoj fazi bi bilo vise stete nego koristi

Ne bi prihrana preko lista može ja stavim ako se slabije glaviči e sad ovisi kakav ti je onda ga jako potjera .
Kan nikako gnjije od njega nemam kad da ti poslikam na 3x15 kako izgleda Ogulinac.
Prije sjetve možeš inače ureje malo za vlagu.

@Marko69 zašto nebi uzeo neko vodotopivo gnojivo i jednostavno ošpricao kupus, sada u ovom stadiju jako je teško radit rasipačem a da ne napraviš neku štetu.

Ako je hibridni kupus, ne moze se uzimati seme na takav nacin, ovo vazi samo ako je sorta u pitanju.

Ako je hibridni kupus, ne moze se uzimati seme na takav nacin, ovo vazi samo ako je sorta u pitanju.

Za hibride nebi ništa govorio. Govorimo o varaždincu koji nije hibrid. Isterat ce cvjetnu stapku iz svega ali pošto mi svi moramo nešto zaradit od toga što radimo ja biram najbolje glavice,zato što smatram da ću dobit najkvalitetnije sjeme.
Evo dok pišem ovo sjetio sam se da jedan naš član uzima sjeme salate od hibrida i kaže da nema nikakve razlike. Ja nisam probao pa neznam.

Ja vec imam glavica po 700-800g da odsecem od mog kupusa.Ne sve ali ima.Sta mislite za cenu kupusa za kiseljenje?

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Jezik pregrizo

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Nazad
Vrh