Milanche
Prijatelj Foruma
Da nemas tu neke goste u kupusu , tipa braon leptirici pa malo buse listove?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kako se ostavlja za seme? jel se ostavi na njivi da prezimi pa na prolece tera u cvet ili sta?Sličan je našem ogulincu bio sam postavio slike.
Čak su se i skrižali s našim inače zelje odlično za kiselit.
Može dugo i stajat i dosta dobro rodi.
Sjeme lako dobijete sami iz njega ostavite prijeranke i imate koliko treba
Nisam sto posto siguran ali mi se čini da je tako da u drugoj godini izađe cvet iz sredine.
Ja mislio rasipacem pa da odma zalijem,da li u redove ako bacim nece biti daleko da ga biljka usvoji.
Sta si mislio da bacim,KAN ili nesto drugo?
Ja imam zaperke na karfiolu u.pitanju je majorka f1.Mislim da je malo i do vremena...
Toko je sjeme se dobiva druge godine. Izaberete najbolje glavice i jednostavno ih isčupate i posadite tamo gdje vam neće smetat na proljeće. Iz glavice izađe stapka sa žutim cvjetom i onda samo pazi kad bude sjeme da se ne prospe nego ga pokupi i imaš svoje sjeme. Samo ima jedan mali problem u uzgoju kupusa isto kao što ja ovdje nikako nemogu prodat futoški neznam kako ćete vi tamo prodat varaždinac koji je super kupus ali ljudi su ljudi.
Znaci onda sve sad u ovoj fazi bi bilo vise stete nego koristi
Toko je sjeme se dobiva druge godine. Izaberete najbolje glavice i jednostavno ih isčupate i posadite tamo gdje vam neće smetat na proljeće. Iz glavice izađe stapka sa žutim cvjetom i onda samo pazi kad bude sjeme da se ne prospe nego ga pokupi i imaš svoje sjeme. Samo ima jedan mali problem u uzgoju kupusa isto kao što ja ovdje nikako nemogu prodat futoški neznam kako ćete vi tamo prodat varaždinac koji je super kupus ali ljudi su ljudi.
@Marko69 zašto nebi uzeo neko vodotopivo gnojivo i jednostavno ošpricao kupus, sada u ovom stadiju jako je teško radit rasipačem a da ne napraviš neku štetu.
Ako je hibridni kupus, ne moze se uzimati seme na takav nacin, ovo vazi samo ako je sorta u pitanju.