Kupus -- opšta tema

ove godine će se sila kupusa zaorati.

ja nisam odbio ni polovinu...

tražiću nekog na više da utrapim

pre 6 godina sećam se bio je 2.5 din na veliko....

u glogonju kupus 6 dinara ,da li je moguce da ga je toliko puno?Ili je nikakva potraznja?Vrlo cudno se nesto desava a sta je bem li ga

našo nekog brazilca za 8 din 3 tone za sutra.ako me ne zajebe.

kad bi još jednom 3 tone eto mene predkraj...

sva sreća da sam zadnju turu po 15 prodao pre 2-3 nedelje(a nisam ni imao mnogo,alo jače od 1/4 jutra kao da sam imao predosećaj da će biti ovako)

ide cena nagore ali u nekom drugom filmu..

kupuskaputo...ostaće malo za zelenišno đubrenje.

Kud ces gore od ovoga sto nas je snaslo, ja sam sav prodao a finansijski efekat nikakav ,pokriveni rashodi sto kazu + 0.

Kud ces gore od ovoga sto nas je snaslo, ja sam sav prodao a finansijski efekat nikakav ,pokriveni rashodi sto kazu + 0.

Finansijski efekat nikakav? Pa zar to ne ide koliko ulozis toliko ti se i vraca. Ja sam prezadovoljan i sa rodom kupusa ove godine i sa cenom kupusa i na "veliko" i na "malo".

Evo najprostije racunice koju svako moze da ostvari ko se iole malo ozbiljnije bavi Kupusom. 4 komada se sadi na metar x 400 metara duzine = 1600 strukova (neka se primi 1500 strukova u redu) x samo 2kg = 3000kg - jedan red ( konkretno kod mene od tih 1600 strukova u redu mozda sam imao 150-200 komada po 2kg ostali su svi bili 3+kg a sve sto se nije primilo rasadjeno je rucno da se popuni prazno mesto da nema supljina.... ) x 40 redi = je koliko vagona ? x cenom i da je 5dinara na veliko a bilo je daleko vise u pocetku i to je malo....? :osmeh:

Poslednja izmena:
Finansijski efekat nikakav? Pa zar to ne ide koliko ulozis toliko ti se i vraca. Ja sam prezadovoljan i sa rodom kupusa ove godine i sa cenom kupusa i na "veliko" i na "malo".

Evo najprostije racunice koju svako moze da ostvari ko se iole malo ozbiljnije bavi Kupusom. 4 komada se sadi na metar x 400 metara duzine = 1600 strukova (neka se primi 1500 strukova u redu) x samo 2kg = 3000kg - jedan red ( konkretno kod mene od tih 1600 strukova u redu mozda sam imao 150-200 komada po 2kg ostali su svi bili 3+kg a sve sto se nije primilo rasadjeno je rucno da se popuni prazno mesto da nema supljina.... ) x 40 redi = je koliko vagona ? x cenom i da je 5dinara na veliko a bilo je daleko vise u pocetku i to je malo....? :osmeh:
Ti se to zaj... sa nama,4 komada na 1m,morgen malo,kupus nije paprika,da si rekao 3 kom na 1m pa i da bude al 4,malo odmerenosti nije na odmet...

Ti se to zaj... sa nama,4 komada na 1m,morgen malo,kupus nije paprika,da si rekao 3 kom na 1m pa i da bude al 4,malo odmerenosti nije na odmet...
Da nije zaorano pre par dana, slikao bih korenje da dokazem da se vidi da je tako 4kom na 1m, ali dobro, ostajem duzan za sledecu godinu pa ce se videti ko je bio u pravu. A sto se tice toga 3kom na 1m imao sam i toga jedan deo 8 redi ali glavice su ogromne da ne mislis da zavitlavam, slikacu na vagi da se uveris i sam koliko je teska iz tog 3kom na 1m bice slika ovih dana. Jedva sam uspeo da ih prodam coveku da ih riba posto su bile bas velike, slika ce biti mozda vec sutra da se vidi.

Koliki ti je medjuredni raxmak. Pa ti znas koliko si struka zasadio i netreba da pises koliko si kada prodao kod tebe sve po JUS-u Dusko kod nas jedan rekao nakupcu idi seci dzabe a ovaj razmislja pa kaze ne mogu dacu ti dinar idi ti seci i dovuci u dvoriste. A matori vile pa po ledjima U trgovini kupis bure i so a KUPUS dobijes dzaba. pa dokle tog potcenjivanja. Pozdrav.

Jedan nas kolega stavlja kupus vec nedelju dana u supu,ceka bolju cenu.U stvari nije supa vec hangar a visina te gomile kupusa je par metara jedno 4 do 5m.Posekaoje 4 jutr ima jos jedno 11 jutara.

Nista mu biti nece tako rade semberci pa onda ultovima celum zimu tovare za Slovence. Ima bas sorta koja hoce tako da malo stane. a i napolju kad ostane samo ga nemoj pokrivati najlonom, mislim na kamari.

Nazad
Vrh