Kupus -- opšta tema

Da taj pola je otislo juce i danas a ono pola ide ponedelji ja mislim 70 din/kg da ce biti a posle mi stize srednji za jedno 20-30 dana, zavisi od meteo uslova.

Ne jer radim preventivnu zastitu na vreme, za ostale neznam niko se na nju nije zalio, najveci problem je jarovizacija.

odmah po rasadjivanju kad se primi i kad pocne da zavija glavicu , insekticid/ kombinacija/ biolosko djubrivo i grinstemin i xodotopivo djubrivo prihrana. to je to. Pozz

Pocetkom jula rasadio sam srpskog meleza. Lepo se primio. Nisam ga navodnjavao jer je bilo dosta kise, ali nisam nikakvu zastitu uradio. Sta treba i sa cime prskati, a i kada? Cime prihranjivati? Hvala

Pocetkom jula rasadio sam srpskog meleza. Lepo se primio. Nisam ga navodnjavao jer je bilo dosta kise, ali nisam nikakvu zastitu uradio. Sta treba i sa cime prskati, a i kada? Cime prihranjivati? Hvala
Pa vidi, nakon recimo desetak dana od sadnje, tj. kada se kupus primi, prskaj ga slobodno sa nekim insekticidom, Nurelle D recimo, a prihranu sa fosforom naravno. Negde na sredini vegetacije opet insekticid i prihrana 3x20, i kada pocinje da zavija glavicu vodi racuna o prskanju protiv trulezi i naravno dodaj kalijum. Opet broj prskanja ti zavisi od stetocina, insekticid u svakom prskanju ti je obavezan. Toliko recimo

Molim za pomoc, naime po kupusu ne na svim al' na pojedinim ima rupe po listovima, oprskan je sa Actarom pre 20-tak dana, protiv vasiju, al' sta da radim sa ovim i dal' mogu oprskati sa necim posto vec zavija glavice?

Ja sam prskao neselektivnim insekticidom sa kontaktnim i digestivnim delovanjem kao i zastita od trulezi i plamenjace kupusa i naravno bioloska prihrana. pozdrav.

Imam posadjeno nesto malo kupusa za svoje potrebe, medjutim fazani mi u poslednjih dvadesetak dana prave haos. Cime unistiti ovu gamad a da nije tandzara? Najpogodniji bi mi bio neki otrov koji deluje u maloj kolicini.

Imam posadjeno nesto malo kupusa za svoje potrebe, medjutim fazani mi u poslednjih dvadesetak dana prave haos. Cime unistiti ovu gamad a da nije tandzara? Najpogodniji bi mi bio neki otrov koji deluje u maloj kolicini.

Meni su fazani urnisali paradajz...nema načina da se unište, pogotovu što je u mojoj okolini lovište pa su ih još uzgajali. Ja sam paradajz ogradio zelenom mrežicom, visine 1m... fazani su glupi pa ne znaju da je prelete...

Nazad
Vrh