Pozdrav svim vrednim kupinarima

Pročitao sam sve o čemu se pričalo do sada, nadajmo se da će ostati nešto i za branje , uz obzir kakva je zima bila.
Nameravam ove sezone, ako nisam zakasnio, da zasadim kupinu, isključivo za pravljenje vina, za lične potrebe.Ništa prodaja vina, ništa prodaja kupine, samo želim da imam preko čitave godine kupinovo vino.
Imam na selu dedin voćnjak sa madžarkom šljivom i prepečenicu proizvodim ,za svoje potrebe, ali kako niko u kući ne pije alkohol, ima je i za prodaju..ali je slaba cena, a meni se ne isplati da otvaram firmu za prodaju prepečenice, kad sezonski ispečem 200-maximum 300litara.Od toga jedan deo ode na razmenu za domaći med i propolis, na vino od groždja..ali pre par dana sa pronašao čoveka koji proizvodi kupinovo vino i mnogo mi se svidelo, ali budući da mnogo volim kada sve to lično spremim i proizvedem, rešio sam da zasadim nekoliko redova, za svoje potrebe.
Mesto gde bi se nalazio kupinjak je zlatiborski okrug.
Zamolio bih Vas da mi objasnite kako da krenem sa ostvarivanjem svih tih mojih planova.Imam na selu motokultivator sa priključcima sa kosu i frezu, sa prikolicom..dakle za održavanje tako malog kupinjaka mislim da je to sasvim dovoljno, imam i trimer..u dedinoj šumi mogu da nasečem direke za stubove, tu je motorna testera, zemlje deda za života zaradio, ima je dovoljno..samo je potrebno ko će da radi i obradjuje.
Po Vašem stručnom mišljenju, koliko je potrebno redova ,, u dužini, zasaditi da bi se proizvelo 200-300litara kupinovog vina.
Takodje me interesuje, a i pročitao sam ovde na forumu, da je _thorn free_ sorta najbolja za proizvodnju vina..ne jurim boju, bitno mi je samo da od nje može da se iscedi dovoljno vina, tj. da je prinos što bolji.
Koju žicu kupiti i do koliko dinara po metru to ide, jer to nemam..i koliko bi mi metara trebalo na tu količinu vina, odnosno na koliko redova.
Ovčije stajsko , pregorelo..od prošlog leta sam ga izbacio napolje i prezimilo je.., dakle djubrivo imam, jer komšija u dedinoj štali drži ovce, tako da je zapravo to mešavina ovčijeg i stajskog djubriva koje je tu bilo od ranije.
Šta je potrebno prvo uraditi..trebao bi mi savet 'korak po korak' jer volim da sve bude uredno i po pravilima.
Da li sam zakasnio za ovu sezonu, da odem ovih dana do šume da nasečem direke..i koliko visoki moraju da budu.
Naravno, prethodno je potrebno preorati zemlju, s'tim ovčijim djubrivom..i veštačkim..ali kojim?

Puno pitanja..znam, ali bi mi svaki konstruktivan odgovor puno značio u održavanju i napredovanju kupinjaka.
Dobro bi mi došla i preporuka za literaturu šta uzeti, da je provereno dobro, da ne pitam ovde na forumu predškolska pitanja