Šta mislite da li koke jedu te 'cvrčkove'? Ogradite zasad i pustite koke. Barem će malo da ih razjure. Moguće da će se koke osladiti kupinama sa donjih lastara ali ćete imati i kupine i jaja.
Ko bi još mogao da lovi te cvrčke? Ptice. Ptice ste potrovali hemijom. Hranite ptice u svom okruženju pa će one loviti skakavce...
Razmislite malo o tome... najlakše je oprskati... a za cenu od 20 dinara kome pada na pamet i koke i ptice i na kraju krajeva i hemija.... drugarski pozdrav.
Da sam mogao ( ograničenje ) tri puta uzastopce bih pritisnuo ono zahvalnost...ispod...
Tako treba razmišljati, bar po mom i ubeđenju i sudu...
Kruži neka priča o američkim Amišima ( poodavno već), kako su oni rešavali...ili možda rešavaju , probleme sa krompirovom zlaticom, te onim kukruznim vragovima... ne sećam se više kako se nazivaju...a verujem i mnogo drugih zasada a i buba u njima...
Sa morkama...koje se puste uz kaveza, već ogladnele i na kraju njive ,opet se dočekaju u kaveze...
Lepo čovek kaže: zašto ne i sa kokama...?
Što se tiče morki...tu kod mene u neposrednom komšiluku...drugar ima celo jato morki i celog proleća ( i ranijih godina) vršljaju svuda redom po njivama...da li detelina, kao moja ili krompir od komšinice-rođake, te paprika , kukuruz, pšenica i ostali usevi u okruženju od pedesetak metara...skupljale bube ( naravno ne sve, nego stihijski ...ko svaka živina...nismo mi Amiši) vršljale malo , ali nije bilo štete, čak je bilo i simpatično jer ostave i poneko jaje u sred njive...Do mene je već podalje, tako da lično nisam imao problema...
Do ovog proleća, ...Ja sam toj komšinici dao rasadu jagoda i ona jesenas napunila plastenik...a one s'proleća pune sa rodom ko oko...
Na žalost ustanovljeno-zasigurno da pored bubica "strašni kriminalci" morke kljucale i zrele plodove... i šta ćeš drugar morao da ih zatvori...Srećom to su "obične" jagode...završile sa rodom ove sezone i morke su ponovo na slobodi...