Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nažalost ne postoji. Ja se već treću godinu borim sa njom i usavršio sam neke metode za njeno smanjenje i ublažavanje posledica (ovo naravno ne znači da sam joj stao na kraj ili da sam se spasio. Jednostavno u nekom korisnom procentu smanjim štetu). Ova buba je polu-ptičica, nema borbe s njom... Pogotovo što napada u najtežem trenutku pred branje, u toku branja i tokom razvoja lastara. Ovde sam malo više objasnio svoja iskustva s njom: http://www.malinakupina.com/forum/b...čki-cvrčak-cicadetta-montana.html?start=12#66Pozdrav Kolege! Cikada je ove godine poranila ili mi se cini ovih godina sam se nadmudrivao probao sta cuo u periodu kraj juna pa do kraja septembra i na kraju kupina najvise strada.
Zna li neko neki efikasan nacin eliminacije cikade iz kupina i malina?
Ima, ima... Evo priznajem da sam lagao i da se lako uništava. 3 godine bitku bijem sa njom. Mogu magistrat o njoj da sastavim i evo neće mi biti teško da još jednom ponovim: NEMA LEKA OD OVE ŠTETOČINE! Postoji samo modus da se delimično umanji šteta.Insekticid za cikadu todome japansko sredstvo ,a ima jos dosta sredstva koja su registrovana za to .
1. Larva se nalazi u lastaru.koliko sam shvatio ovaj preparat sluzi za suzbijanje larvi kad ih polozi,ali kako da unistim insekt pre nego izleze larve,gricne grancicu i ona pukne
Kad je vrućina često se mogu videti sa gornje strane mreže, ili ako nekad beže pa se zaustave na bočnoj mreži. Takođe, ako postavljaš mrežu iz dva dela, npr krovnu + bočnu pa ih preklopiš malo na početku i kraju njive onda mu to dođe kao neka vrste klopke (hodnika) pa se i tu mogu naći.jel se hvatali barem na tu mrezu sto si ogradjivao,koliko vidim jedino fizicka zastita pomaze,neko je tu cini mi se kacio neki klip kako se oni lepe za nesto ali se ne secam tacno