L J U B O - Љ У Б О
Član
Ono je neko azijsko podrucje. Meni najvise lici na kaucuk... a nekako mi to i ima smisla posto vidim da i ovde voli sljivu, a svi znamo da i sljiva luci onaj narandzasti stvrdnuti sok. Taj cvrcak se inace hrani biljnim sokovima, zato muzjak i zaseca stablo da ih upija. Larva i jaja takođe koriste unutrasnjost stabla da se kreću i hrane. Mozda gresim, ali to mi jedino logicno...Jel provalio neko sta ona zena lupa, kasnije kuva i pravi onu mast/lepak koji ih ocigledno privlaci i hvata?
Inace samo neki nacin mehanickog suzbijanja je moguc, to je definitivno. S proleca kada su oko pola santimetra velike nisu tako brze, prakticno ne beze, lako se hvataju i unistavaju, a i vegetacija nije velika pa se lako i uocavaju. U letnjem periodu od bujne vegetacije teze se uocavaju i moguce ih je uhvatiti pomocu mreze uglavnom. Imam svega 90m kupine pa mi nije tesko ovako da ih suzbijam. Nista ne secem, nakon prolecnog lova ostalo je par komada koji su polagali jaja na mojim kupinama, par odraslih komada sam ulovio, a nakon postavljanja mreze nisam ih primetio, imam mrezu nad celom povrsinom pod kupinama.
Jos jednom, ako je neko otkrio sta se ono kuva, neka kaze.
Poslednja izmena: