Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Uspešan i u kupini,provereno
E pa kod mene provereno,nije. Za kupinu ide 500 ml Tilta po hektaru,za zutu rdju.
Ne vidim svrhu izmisljanja prskanja Galofunginom kad se zna sta i cime se prska kupina u precvetavanju,Kvadris ili isto sa drugim nazivom i protiv botritisa nesto.Insekticid ne sme nikakav dokle god ima cveta,zato ga i nema ni u jednom programu.
Sta preporucujes da uradim posle ovoga? Odprilike na svaku kucicu ima po 10-tak ovakvih listova?
Mogu li sada cacanku, koja je pocela da cveta, da isprskam necim protiv zute rdje, koja mi je nekih 30% osusila, pisamo sam ranije o tome? Do sada je prskana: u martu Cuprozin, u aprili Funguran+Mankogal, nedelju dana kasnije Akordwg + Dimetogal.
Kolega nije bas to tako, za malinu u upustvu za qvadris je 7,5 ml na 6-10 l vodePodelicu danasnje iskustvo, nije vezano samo za kupinu vec za vocarstvo uopste , mozda nekome pomogne.
Bio u polj.apoteci da kupim quadris da oprskam kupinu posle ovih kisa, covek mi prodao bocicu od 25 ml i rekao da je to za 2 kante po 10l.Dodjem kuci i ne budem lenj, pa na internetu pogledam preporuku proizvodjaca, i za malinu (kupinu) je preporuka 3,5 ml na 10 l vode.Covek u apoteci mi preporucio 12,5 ml na 10 l vode (4x jacu dozu), i da nisam pogledao preporuku proizvodjaca, verovatno bih i ja sledece nedelje kacio slike iz kupinjaka i pitao sta se desilo.
Preporuka svim pocetnicima, ako vec koristite internet, odvojite 10 minuta i proverite preporuku proizvodjaca sto se tice doziranja i mesanja sa drugim preparatima.
Nemam nista protiv ljudi koji rade u polj.apotekama i ne mislim da su prevaranti, ali svi su oni u sustini trgovci i cilj im je da prodaju sto vise robe.
Izvinjavam se, to sam video kasnije na nekim drugim sajtovima.
http://www.hemoslavija.co.rs/zastita-bilja/fungicidi/27-quadriss.html
A ovde je 0,035 % preporuka