Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

@ Milepile
Ne znam koliku površinu imaš ali samo kroz sistem za zalivanje da biljka kad povuče sokove uzme i insekticid. Ako je manja površina a nemaš sistem za zalivanje onda napravi u kanti za prskanje, skini puža sa vrha prskalice i redom štrcni uz sami struk ali samo posle kiše dok je vlažna zemlja oko stabla.

Dejants
Hvala na odgovoru :ppozdrav:Imam oko 350 duznih metara a sistem kap po kap planiram postaviti tokom maja, 90% larvi je na oko 15 cm pri kraju lastara koji su orezani tokom leta prosle godine, tako da cu skinuti nekih 20cm pri finalnom orezivanju i resiti se tih larvi (lastare koje orezem spalim :osmeh:), medjutim problem su mi ostatak koje nisam uocio a sigurno ih ima ali ne svuda pa mi to malo otezava situaciju! od insekticida predpostavljam da mi preporucujes Actaru sa kojom planiram kad olista da prskam!
Kada bih mogao da krenem sa orezivanjem kupine u fazi je bubrenja pupoljak je crven pri vrhu?

Dobar dan. Septembra sam zabo vrhove izdanaka u zemlju i jos se nisu ožilili. Vec su izdanci napupeli, a žila nema.... da li da jos sacekam, ili nece biti nista od toga?

Dobar dan. Septembra sam zabo vrhove izdanaka u zemlju i jos se nisu ožilili. Vec su izdanci napupeli, a žila nema.... da li da jos sacekam, ili nece biti nista od toga?

Nema nista od toga.Verovatno je vrh koji si posadio bio ostecen,tj odsecen inace je moralo da se ozili.Mogao si i bocnu granu da spustis,ali uslov je da nije kracena

Редове између купина јел боље исфрезирати или траву косити редовно тримером?

eto , prvi zasad pocetkom marta , ovako izgleda. ,pitanje sa cim prskati prvo prskanje kupine u ovoj fazi da li sacekati , moze li tretman kao maline ilo su neki posebni preparari?
f7795a734e4903a3d7c65641ca178ffb.jpg
d4c41a64d0feff46e9791283ba371015.jpg

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Primetio sam na zute listove u gornjem delu stabla kupine, cacanska bestrna, 4. godina...Donji listovi lepi i zeleni, od pola pa navise maltene zuti...U jesen bacio npk8:16:24, pre dve nedelje kan...Neka ideja sta moze biti? slikacu danas ili sutra pa kacim....

Dve su opcije. Ili je izmrzla (to je ono što smo pričali da je srž braon boje) pa sokovi
i i hrana ne mogu da izbiju do vrha, ili je bolest (ima fleku od ljubičaste pegavosti i iznad te fleke slab je dotok hrane pa su listovi žuti. Biljka će se tako "mučiti" još mesec dana i na kraju će da se osuši

Dve su opcije. Ili je izmrzla (to je ono što smo pričali da je srž braon boje) pa sokovi
i i hrana ne mogu da izbiju do vrha, ili je bolest (ima fleku od ljubičaste pegavosti i iznad te fleke slab je dotok hrane pa su listovi žuti. Biljka će se tako "mučiti" još mesec dana i na kraju će da se osuši
Prskano je u martu Cuprozinom, planiram sutra da isprskam Akordom wg da eventualnu bolest sprecim ako moze....

Nazad
Vrh