kupina ovo ono
Član
Prskano je u martu Cuprozinom, planiram sutra da isprskam Akordom wg da eventualnu bolest sprecim ako moze....
Не знам коју површину имаш али можда пробаш са Тилт (100 мл/200 литара воде), Манкогал (2-3 јеловне кашике на 12 л воде), Талстар (или неки инскетицид и акарицид 5 мл/ 10 л воде) и у то аминофлекс (аминокиселине за стрес су добре 50 мл/ 10 л воде). Е сада може уместо аминокиселина и Муртоник (1 јеловна кашика на 12 л воде а стави и до 2 нормално пуне). Ово понови за десетак дана. Ако успе успе. Мени је зауставило то жућење а мислим и да се лагано поправља. Међутим ај сам то одрадио када је било много мање него ан твојим фотографијама. Ово је само предлог и ја сам то сада први пут користио ту комбинацију а моје искуство и није толико велио са препаратима. Такође сам купио и магнезијум нитрат па чекам да видим ако случајно листови крену мало да буду свтло зелени и то фолијално самостално опрскам (видех на интернету да ако листови жуте са врха стабла према доле да то значи да биљка нема довољно магнезијума односно да се магнезијум не може кроз биљку транспортовати до врха што изазива жућење листова). Е сада мала је разлика у недостатку магнезијума и гвожђа (код недостатка гвожђа ''вене'' листова су зелене што није случај код недостатка магнезијума - тако су ми рекли и полјоапотеци). Ето толико па ако помаже око ваше одлуке шта даље драго ми је.