amper91
Član
Ja imam cacanku i trostruku krunu, i sto se tice izmrzavanja zadovoljniji sam na cacanku. Jedno je sigurno da ce prinos biti znatno umanje,al se bar nadam da ce cena biti znatno uvecana
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel poceo neku rezidbu i vezivanje kupina? Kada oprskati plavim uljem?Ja planiram tokom sledece nedelje rezidbu...
Kupinjak mi je u drugoj godini, na prolece planiram da postavim kap po kap sistem.Prva zica mi je na visini 70 cm od tla pa me interesuje da li moze biti nekih problema ako crevo za kpk stavim na prvu zicu,(zbog visine) ili je ipak bolje da postavim po zemlji.U principu mi je svejedno, ali mi estetski lepse deluje da crevo bude na prvoj zici i verovatno je lakse za okopavanje.
Teren je sa nagibom ,15 redova po 20m, pa planiram kompenzujuca creva, sa kapljacima na razmaku od 1m, jer mi je tako i sadjena kupina.Nesto sam prosle godine gledao po Jagodini u prodavnicama, i okvirno bi mi za 10 ari , kompletan sistem kostao oko 150 evra (bez cisterne)Milrek76 можеш ли ми рећи да ли користиш црева или траке за систем кап по кап и да ли ти је терен у нагибу или не. Питам јер ми је потребна информација о цени црева кап по кап за терен са нагибом па ако имаш нека таква искуства волео бих да сазнам. А ако било ко има исксутва са таквим цревима (за терен у нагиби) молио бих да подели такву информацију (да ли може на ту прву жицу да се каче или не, колика им је трајност обзиром да су 12 месеци у њиви, да ли је довољно једно црево у реду и који размак капаљки, цена и од чега зависи (мени су давали неке информације од 22 до 48 динара) и слично). Хвала свима на било ком одговору.