Kupina:sortiment,podizanje i nega zasada,radovi u kupinjaku

KUPINARS napi[ši molim te koliki je razmak izmedju redova , kolika je širina mreže i kako si pričvršćivao mrežu za sajlu ako je ovo preko stubova sajla

Izmedju redova je 3.0m. gore je zica3.00mm a poprecno zica2.5mm...Mreza je 2.5metara...pricvrscivanje kanapom,vezanje,malim zicama i drugom inprovizacijom...za profi sistem treba dooooosta para...Imam negde i mreze 1.2m sirina pa po jedna ili dve kako gde ...jos esperimentisem...:ppozdrav:

Evo jednog mog iskustva o lisnim vasima :)

Pojavile su mi se lisne vasi na mladim izdancima kupine, samo na vrhovima (lisne vasi i mravi)

Nisam hteo da koristim hemiju jer je kupina u cvetu.

Nasao sam recept, i rekoh sto da ne probam, nista ne kosta.

Potopio sam koprivu na 24h, procedio i onda prskao samo mlade i vrhove.

Sada pogledao, lisne vasi nema, tj. 99% je nestalo :) Dokle ce da traje videcemo.

Ali znaci koprivom sam taj problem resio.

postovanje, posadio sam trideset ari kupine Tri krune, prosle godine, analiza zamljista odlicna. posle sadnje sam bacio KAN oko sadnica, prskao sa abastate,qadris,decis..28.04, zatim sa fitofert aminokiselinama protiv stresa,bacio Kan oko sadnica 10.05, posle ovih kisa opet prskao sa shamvit+nurelD...
Molim Vas da li preventive radi da prskam sa rastvorom od koprive, kao koja bi jos agrotehnicka mera bila potrebna u daljem periodu
hvala

sta konkretno protiv trulezi, a slavol ??? prehrana ??
abastate+qudris+decis, prskano 28.04
30.05 prskano sa shamvit+nurelD
posle ovoga ide nesto??protiv trulezi....+ slavol ????
hvala

Poslednja izmena:
Galenikin Pehar,
Imaš još Signum ili Switch za sivu trulež
Slavol za prehranu ili neko drugo đubrivo za folijarnu primenu. Insekticid nikako u ovoj fazi, jedino čaj od koprive ako ima biljnih vaši. ;-)

Sent from Yuga

13438879_1145357165508172_2321583277888640528_n.jpg
d
- - - - - - - - - -

da li neko zna sto je nekih kupina lisce ovako zuto-crvenkasto? ako je neka bolest cime da tretiram?

Postovani zasad tri krune posadjen zimus, na preko 50% zasada intenzivno izbijaju bocni lastari (neki su veci od glavnog), sta ciniti ostaviti ili kratiti? Evo slika mozda neko primeti jos po nesto sto ja ne primecujem!
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]
slike.php
[/URL][/IMG]

Moj ti je savet da sve od zemlje pa navise jedno 20ak cm (mozda i vise) skines da bude samo stablo. Kasnije ce ti puno biti lakse oko svega a biljka nece da bude u vodi i na zemlji :)

Za rezanje, za Loch ness se bocne rezu na 2-3 pupoljka ako su bocne na svakih 10 cm.
Nekad thorn free pustane bocne na metar i vise, ali nisu bile tako guste.

Tako da ako neko gaji tripple crown on moze bolje da kaze

Imam nesto cacanske kupine, ovo im je treca godina, interesuje me da li da kratim mlade lastare koji su ove godine isterali, vecina ih je 3-4m visine?

Риле и моја је у трећој години и ја сам све моје одсекао 20-ак цм изнад најгорње жице. Да ли треба или не, не знам, али нервира ме да виси и прегиба се. У пролеће режем бочне гранчице на 3 пупа. Ове године је купина је родила ненормално много. Не стављам прихране никад и ништа, и никаквих болештина нема, само кад Бог да кишу да залије, а ове године је има таман кад треба, хвала Богу. Немам много купине... све то углавном правим вино. Морам купити још коју кацу. Једино што би требало је да инвестирам у мрежу за засену јер прошла година је мало подбацила плодови су нешто изгорели.

Свим купинарима који зарађују од ове воћкице желим успешну годину да зараде и буду у профиту.

- - - - - - - - - -

da li neko zna sto je nekih kupina lisce ovako zuto-crvenkasto? ako je neka bolest cime da tretiram?
I kod mene je ista situacija. Sva mi je takva , upitanju je Loh nes

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

I kod mene je ista situacija. Sva mi je takva , upitanju je Loh nes. U ponedelj ce mi doci zastitar da vidi sta je. Lastari su ok, al ove sto radjaju su sve ovakve. Poludeos sam , cele godine radim ko budala i sad ovo. Ne zanima me cena , bitnije mi je da je biljka zdrava. Sta mis ad vredi i da je 1000 din kg, kad je ovakvo stanje. Uostalom ako je niska cena necu brati, pa nek se hladnjacari jebu za kolicinu

Kod mene se ovakve biljke javljale na mestima gde je zemlja bila loša, sa malo vode i gde je sunce baš pržilo...

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

stole77 hvala na informaciji, i ja sam mislio tako da prekratim mlade, sto kazes nervira me kad vidim da se presavila dva metra preko zice...I kod mene je ovako zuckasta kupina i to samo rodne grane ne mladari ovogodisnji, dal je od ovih vrucina ne znam jer ja ne zalivam. Mozda je to danak proslogodisnjoj susi u julu jer imam malo i maline koja je ove godine meni dooosta slabija nego prosle upravo iz razloga sto su mladari trpeli susu....

Evo naše kupine za ovu
9d69b17618ca7716708c68cd180106a4.jpg
a4660a7b956c412274d838c83b81f29d.jpg
869e1e645506ef67464d240e53dc228d.jpg
a2c1f19fcc476aa6980d24fc15988020.jpg
306396aef7fb33c51108f1f2f29ccdd3.jpg

Ako nekoga zanima koliki je rod Loh nesa u odnosu na Čačanku, ima poslednjih par slika, pa neka upoređuje.
Kod nas ima informacija da je otkup počeo i da je cena Čačanke 50, a ostale sorte 80.

Послато са SM-G386F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh